Nicolas Cage – premiul ONU pentru actiuni umanitare

Actorul american Nicolas Cage a fost recompensat, duminica seara, cu premiul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) pentru actiuni umanitare, in cadrul unei ceremonii desfasurate la New York, anunta BBC. Distinctia i-a fost acordata de secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon. „Rolul meu a fost de a evidentia nevoia globala de dreptate, de justitie“, a declarat starul american, in varsta de 45 de ani.

Directorul executiv al Departamentului de Criminalistica si Droguri din cadrul ONU, Antonio Maria Costa, a precizat ca Nicolas Cage este un campion al nobilei cautari pentru dreptate. „Statutul sau de vedeta si convingerile sale ferme vor ajuta la asigurarea sigurantei si justitiei pentru toti“, a spus Costa.

Reprezentant al organizatiei Amnesty International, Cage a donat doua milioane de dolari in vederea constituirii unui fond de ajutorare a copiilor care au fost aruncati in conflicte militare. Starul american a demarat, de asemenea, o campanie legata de filmul “Lord of War“ care are ca scop cresterea gradului de constientizare cu privire la controlul international asupra armamentului.

Comenteaza acest articol

css.php