O elevă din Constanţa a declarat că a dat bani pentru a promova examenul de bacalaureat

Un număr de 124 de absolvenţi care au susţinut, luni, proba scrisă de limba română, în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, au fost eliminaţi pentru că aveau asupra lor materiale ajutătoare, o elevă din Constanţa declarând că a dat bani pentru a promova.

La proba scrisă de Limba şi literatura română, desfăşurată luni, în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2013, s-au prezentat 45.954 de candidaţi, conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) până la ora 15.00.

Pentru 12 dintre candidaţii înscrişi a fost necesară utilizarea subiectelor de rezervă, în timp ce 124 de candidaţi au fost eliminaţi pentru că aveau asupra lor materiale ajutătoare şi dispozitive electronice, interzise în săli pe durata desfăşurării probei. Cei mai mulţi dintre candidaţii eliminaţi s-au înregistrat în Bucureşti (10), respectiv judeţul Constanţa (15), unde o elevă, eliminată din examen pentru fraudă, a declarat inspectorilor şcolari că a dat bani pentru a putea promova examenul.

Cazul a fost înaintat Poliţiei Constanţa de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

mediafax.ro

Comenteaza acest articol

css.php