O firmă constănţeană câştigă peste jumătate de milion de lei din curăţirea malurilor canalelor navigabile

O firmă constănţeană câştigă peste jumătate de milion de lei din curăţirea malurilor canalelor navigabile

Compania Naţională Administrarea Canalelor Navigabile a finalizat, recent, o achiziţie pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii la două dintre canalele pe care le administrează: Dunăre-Marea Neagră şi Poarta Albă-Midia Năvodari.

Pentru canalul Poarta Albă-Midia Năvodari se vor realiza lucrări de decolmatare şi întreţinere a drumului tehnologic de cotă, cu împingerea spre taluz a rocilor mai mari de 500 kg, formându-se astfel un dig de protecţie a taluzului. „Se are în vedere ca acest dig să nu micşoreze lăţimea platformei drumului de minim 6 m“, este o altă cerinţă din caietul de sarcini, la care se mai adaugă decolmatarea şi întreţinerea rigolei ranforsate de la cota +10 mrMB, de pe malul stâng, decolmatarea camerelor de cădere aferente rigolei cota +10,00 mrMB mal stâng, lucrări de defrişare vegetaţie spontană, îndepărtarea molozului şi gunoiului. Lotul al doilea al achiziţiei prevede lucrări similare, pentru canalul Dănăre-Marea Neagră: întreţinere şi reparaţii, decolmatare şi intreţinere drumuri exploatare, decolmatare şi întreţinere rigole pe banchetele superioare şi rigole ranforsate, decolmatare camere de cădere aferente rigolelor, îndepărtarea vegetaţiei spontane (arbori, arbuşti, iarbă, stuf etc) de pe taluzuri şi drumuri de exploatare, întreţinere protecţii cu gabioane în zona Medgidia, precum şi evacuare molozului şi a gunoiului menajer.
Nu mai puţin de cinci oferte s-au depus în cadrul procedurii a cărei valoare a fost estimată la 782.531,66 lei, iar concurenţa a fost de bun augur, deoarece a adus o economie de aproape 200.000 lei în bugetul ACN, valoarea finală a contractului fiind de 596.973,87 lei. Firma care a oferit acest preţ a fost Ambient Building SRL Constanţa, care a câştigat ambele loturi, atât pentru canalul Poarta Albă-Midia Năvodari (258.205,79 lei), cât şi pentru Dunăre-Marea Neagră (338.768,08 lei) .
Ambient Building nu este la prima colaborare cu CNACN, de-a lungul ultimilor ani prestând mai multe lucrări de acest tip.
Potrivit informaţiilor publicate pe portalul Ministerului de Finanţe, în 2015, ultimul pentru care există cifre fiscale, Ambient Bulding a avut o cifră de afaceri de 1.332.806 lei şi un profit de 466447 lei. Firma are ca principal obiect de activitat lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Comenteaza acest articol

css.php