O tanara mama lupta pentru viata ei

Claudia Anca Ionita a fost diagnosticata, recent, cu cancer de col uterin

Cei care doresc sa o ajute sa lupte impotriva necrutatoarei maladii pot dona bani in contul in lei RO42BRDE140SV45275671400

Binecuvantata cu doi copii sanatosi si o viata de familie perfecta, fara cusur, o tanara din Constanta traieste, de aproape o luna, o adevarata drama. La scurt timp dupa nasterea celei de-a doua fetite, Claudia Anca Ionita, in varsta de 36 de ani, a aflat, in urma unui control de rutina, ca este suspecta de o boala care loveste anual peste 3.500 de romance: cancer de col uterin.

La finele lunii februarie, medicul i-a recoltat mai multe probe care au fost trimise la un laborator de Anatomie Patologica, deoarece fusesera detectate fragmente tumorale suspecte la nivelul colului uterin. In data de 5 martie, analizele de laborator au stabilit ca pacienta sufera de carcinom scuamos slab diferentiat, in urma unei analize microscopice ce a scos in evidenta un fragment tumoral ce prezinta proliferare epiteliala carcinomatoasa cu celule mari si diferentiere scuamoasa minima, dar si o necroza intratumorala. Sperand ca analizele au fost gresite si ca viitorul nu poate fi atat de negru pentru ea si pentru familia ei, femeia a mers la Institutul Oncologic din Bucuresti, unde a efectuat un examen computer tomograf. Din pacate, si verdictul primit de la medicii din Capitala a fost la fel de sumbru, fiind conformat diagnosticul de la Constanta: masa tumorala cervicoismica ce nu poate fi departajata de ansa intestinala rectosigmoidiana. Probleme au fost observate si la nivelul vezicii urinare, care este fara neomogenitati de umplere, cu exceptia unei bule de gaz intravezical.

In speranta ca va reusi sa se bucure cat mai multi ani de viata alaturi de cele doua fetite ale ei si de restul familiei, Claudia Anca Ionita a decis sa nu se lase invinsa de necrutatoarea boala si sa incerce, pe cat posibil, sa lupte si sa spere ca va reusi sa se vindece. Tratamentul nu va fi unul usor dar, din pacate, este foarte costisitor si va implica foarte multe resurse financiare, de care familia Ionita nu dispune.

In prezent, Claudia Anca Ionita este internata la Institutul Oncologic din cadrul Spitalului Fundeni, unde primeste tratament medical de specialitate. In functie de evolutia bolii, doctorii iau in calcul si o interventie chirurgicala, ce ar putea avea loc saptamana viitoare. Cei care doresc sa o ajute pe Claudia Anca Ionita sa supravietuiasca acestei incercari si sa-si creasca cele doua copile pot dona bani in contul in lei deschis la BRD: RO42BRDE140SV45275671400.

One Comment

  1. Lillee spune:@Cristi: multumim penrtu sustinere. Ai mare dreptate. Chiar daca nu pare asa de important, pe langa acest gest umanitar, campania are rolul de a-i mobiliza pe cei mici, de a-i invata ce inseamna responsabilitatea si munca. Iar cand vor veni si satisfactiile, vor intelege ca merita sa muncesti penrtu acest sentiment. Iar satisfactia nu vine decat daca faci TU acel lucru, nu daca il primesti de-a gata.

Comenteaza acest articol

css.php