Oaspeți de seamă la deschiderea anului școlar în comuna Ion Corvin

Oaspeți de seamă la deschiderea anului școlar în comuna Ion Corvin

Debut emoționant de an școlar la Ion Corvin, unde elevii au fost întâmpinați atât de către oficialități locale, cât și de către inspectorul școlar general, Petrică Miu. Însoțit de către primarul Marcela Rădulescu și viceprimarul Florin Doscu, inspectorul școlar general a participat la ceremonia de deschidere a anului școlar 2017-2018, la Școala cu clasele I-VIII din satul Viile, una dintre unitățile de învățământ unde sunt școlarizați cei mai mulți copii din comună.
Primarul Marcela Rădulescu se luptă încă de anul trecut, de la preluarea mandatului, să convingă autoritățile județene și centrale să aloce bani pentru repararea școlii din Viile, dar și pentru construirea uni noi unități de învățământ în Ion Corvin, iar demersurile sale nu au rămas fără efect, comuna Ion Corvin urmând să primească bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală în acest sens.
“Îmi pare rău că nu avem școli moderne ca în alte localități. Comuna Ion Corvin a avut primari cărora nu le-a plăcut școala și nici nu au ținut cu aceste instituții. În cei patru ani în care am mai fost edilul acestei comune am reușit să fac o școală modernă în localitatea Rariștea și o grădiniță în Viile. Restul unităților erau în studiu, iar cei care au fost înaintea mea, dar și după mine nu au implementat proiecte de reabilitare a școlii și nu au fost interesați în a atrage și obține fonduri pentru a investi în aceste unități. De-a lungul anilor s-au perindat inspectori, profesori care nu au dorit să schimbe această situație și să investească în învățământ”, a precizat Marcela Rădulescu.
Primarul comunei Ion Corvin și-a exprimat însă încrederea că inspectorul școlar general Petrică Miu o va sprijini în demersurile sale de a convinge Ministerul Educației de necesitatea construirii unor noi unități de învățământ.
“Am toata încrederea în sprijinul domnului inspector școlar general Miu Petrică, în a face demersuri împreună cu noi la Ministerul Educației pentru construirea unei noi școli și a unei grădinițe noi în comuna Ion Corvin la standarde moderne și europene pentru copiii noștri”, a mai spus primarul Marcela Rădulescu.
Comuna Ion Corvin va beneficia de fonduri prin PNDL pentru dezvoltarea infrastructurii, urând ca în perioada următoare să fie semnate nu mai puțin de cinci proiecte ce au primit deja aprobare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene in cadrul PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala): “Realizarea infrastructurii de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin, judetul Constanta”, “Construire Scoala Gimnaziala nr.1 Ion Corvin si gradinita cu program normal in localitatea Ion Corvin, judetul Constanta”, “Reabilitare si modernizare Scoala Gimnaziala nr.2 Viile, in comuna Ion Corvin, judetul Constanta”, “Extindere si reabilitare unitate sanitara in localitatea Ion Corvin, judetul Constanta”, “Asfaltare strazi in comuna Ion Corvin, judetul Constanta”.

Comenteaza acest articol

css.php