Oficiul Teritorial IMM Constanta are zilele numarate

Structurile teritoriale ale AIPPIMM vor fi injumatatite, iar personalul, disponibilizat

Agitatie mare, ieri, la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Constanta. Pe capul salariatilor a cazut un control, plus ca, dimineata, Ministerul Economiei a facut publica decizia de reorganizare a Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii. Surse neoficiale au precizat ca printre oficiile „decapitate” s-ar putea afla si Constanta. Informatia nu a putut fi verificata, insa, pentru ca personalul OTIMMC Constanta nu doreste sa ofere date despre viitorul institutiei. In fine, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, care, in prezent, are 226 posturi, va ramane cu jumatate din personal, dupa ce cele 13 oficii teritoriale care functioneaza in tara vor fi comasate in 7 unitati. In cele 13 oficii lucreaza 195 persoane, iar in aparatul central sunt angajate 31 persoane. Potrivit notei de fundamentare a proiectului de Hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Economiei, in urma reorganizarii, in oficiile teritoriale vor mai ramane 82 persoane, in timp ce aparatul central isi va mentine organigrama, economiile la bugetul de stat urmand a se ridica, pana la sfarsitul acestui an, la 639.900 lei. De altfel, ideea desfiintarii oficiului constantean se vehiculeaza de mai mult timp in cadrul OTIMMC, o parte dintre salariati parasind deja aceasta structura.

Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Constanta este organizat si functioneaza in subordinea Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii. Printre alte atributii, OTIMMC Constanta implementeaza tehnic si financiar programele de sprijinire a infiintarii de noi intreprinderi si de sustinere a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, la nivel local, potrivit procedurilor de implementare aprobate de Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri. AIPPIMM nu este singura structura pusa pe lista neagra de catre Ministerul Economiei. Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine va avea 72 posturi, de la nivelul actual, de 96 salariati, iar economiile la buget vor fi in valoare de 321.000 lei. De asemenea, si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie va fi restructurat, prin reducerea posturilor de la 65 la maxim 50. Cu totul, numarul de posturi din trei structuri ale Ministerului Economiei va fi redus cu 152.

One Comment

  1. Agentia portocalie infiintata in 2009 AIPPIMM are ca vicepresedinte pe Nancu Dumitru care este artizanul masivelor cocedieri de personal facute cu binecuvantarea (si semnatura)ministrului economiei Adrian Videanu.Acest Nancu a fost director al OTIMMC Constanta(pana la infiintarea Agentiei) si fiind PDL-ist infocat a dorit desfiintarea OTIMMC Bucuresti(lucru care i-a reusit) ,putinul personal ramas a fost absobit de catre AIPPIMM ramanind ca angajati ai agentiei.Mai multi angajati ai OTIMMC Bucuresti au plecat din cauza atitudinii dictatoriale a conducerii agentiei si a lui Nancu Dumitru in special;cei care au ramas dovedind slugarnicie si supunere totala au fost angajati in cadrul agentiei(5 fete).Nu stiu cum a fost la celealte oficii dar personalul nu s-a opus,nu au existat proteste(membrii OTI-murilor nu erau inscrisi in nici un sindicat)si disponibilizarile s-au facut dupa bunul plac al conducerii AIPPIMM si a lui Nancu Dumitru.Exista posibilitatea contestatiei in Justitie a deciziilor de concediere dar nu stiu cati au facut acest lucru si nici rezultatul hotararilor
    judecatoresti.Din 13 Oficii au ramas doar 8 cu personalul redus cu cu peste 1/3.
    AIPPIMM este condusa de un presedinte pe nume Cristian Haiduc de origine din Jud. Alba(fost membru al PD si trecut la PD-L)si de secretarul Bogdan Dumitrache (originar din Braila de profesie medic vetrinar).Acest triumvirat a venit cu rude si prieteni pe care i-a angajat in cadrul Agentiei,personalul AIPPIMM crescand simtitor in timp ce personalul oficiilor teritoriale a fost redus(5 oficii au disparut in totalitate)si doar 5 persoane din OTIMMC Bucuresti fiind transferate in cadrul AIPPIMM.Agentia nou infiintata nu are restrictii de buget, din prima luna de functionare a cumparat 3 automobile pe care le folosesc personalul de conducere.

Comenteaza acest articol

css.php