Oina trece în Bulgaria, via Hârșova!

Oina trece în Bulgaria, via Hârșova!

Ieri, Primăria Shabla, din Bulgaria, a organizat o conferinţă de presă în cadrul proiectului „Sănătate fără frontiere prin sport şi cooperare – uniţi în lupta împotriva bolilor”, proiect cofinanţat în cadrul INTERREG V-A România Bulgaria, Axa prioritară 5. La evenimentul organizat un Bulgaria a participat , alaturi de reprezentanți ai Primăriei Hirsova si președintele federatiei de oina , in calitate de partener al proiectului.

Implementarea proiectului se realizează în cadrul unui parteneriat româno-bulgar, unde oraşul Hârşova este principalul beneficiar, iar municipalitatea din Shabla (Bulgaria) şi Federaţia Română de Oină sunt beneficiari secunzi.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea capacităţii şi eficienţei instituţiilor publice în zona transfrontalieră Constanţa-Dobrich prin implementarea unei politici comune în domeniul sănătăţii centrată pe ameliorarea şi prevenirea bolilor .Ca obiective specifice sunt avute în vedere modernizarea şi dotarea corespunzătoare a stadionului din oraşul Hârşova, modernizarea şi dotarea corespunzătoare a unei săli de sport multifuncţionale, inclusiv cu un centru de reabilitare fizică pentru persoanele cu dizabilităţi, în municipalitatea Shabla, Bulgaria. De asemenea, se mai are în vedere inițierea in oina si alte jocuri traditionale a locuitorilor ambelor părți din proiect.

Cu ocazia întâlnirii au fost stabilite acțiuni de promovare a oinei in ambele tari, prima urmând sa aiba loc la Hirsova cu ocazia zilelor localității care vor fi sărbătorite la începutul lunii septembrie.

sursa: F.R.Oina

Comenteaza acest articol

css.php