Oncologul Onisim: „Pacientii bolnavi de cancer o pot da in judecata pe Monica Tatoiu!”

Medicul oncolog cere mai multa responsabilitate in mediatizarea reteteiReteta naturista pe baza de polen si laptisor de matca, mediatizata de Monica Tatoiu, continua sa starneasca controverse. Medicul giurgiuvean Florin Onisim spune ca bolnavii intr-un stadiu avansat al bolii care au incercat reteta si s-au simtit rau ar putea s-o dea in judecata pe Tatoiu.

Potrivit doctorului oncolog Florin Onisim, Monica Tatoiu s-ar putea trezi implicata in procese penale in urma mediatizarii retetei pe baza de polen si laptisor de matca, pentru ca, sustine el, Tatoiu se opune unei scheme de tratament aprobata de Casa Nationala de Sanatate.

„Monica Tatoiu ar putea intra in penal daca continua sa mediatizeze aceasta reteta si sa sfideze schema de tratament pentru bolnavii de cancer aprobata de institutiile abilitate din domeniul sanatatii. Ce face ea se poate considera ca fiind tot un fel de malpraxis”, afirma medicul oncolog.

Florin Onisim spune ca pacientii bolnavi de cancer ar putea sa o dea in judecata pe Monica Tatoiu. „Este un risc enorm pentru bolnavii de cancer. Oricare dintre acestia, care constata ca nu se simte bine dupa ce si-a administrat reteta Monicai si mai mult observa ca starea sa de sanatate s-a agravat o pot da in judecata pe Tatoiu”, spune Onisim.

Suprasolicitarea programului de sanatate pentru oncologie

Acesta crede totodata ca bolnavii de cancer aflati intr-un stadiu avansat al bolii si care urmeaza aceasta reteta naturista ar putea muri, si asta pentru ca este extrem de nociva combinatia dintre polen si laptisor de matca. Asocierea celor doua produce atat la hranirea celulelor canceroase dar si la modificarea markerilor tumorali.

„Cei care urmeaza acest tratament ar putea muri. Pacientii care sunt in linia I de tratament suporta un tratament de 1000 de lei, iar cei din linia a II-a pot da pe luna pana la 4000 de lei. Ne vom trezi ca multi dintre pacientii din prima linie vor trece la tratamente mai scumpe, iara asta inseamna si o presiune enorma pe programul de sanatate pentru oncologie”, marturiseste Onisim.

Acesta spune ca este posibil sa apara consecinte financiare imprevizibile iar bugetul din sanatate de la aceasta ora nu ar putea sustine aceste modificari.

Adevarul.ro

Comenteaza acest articol

css.php