Orașul Băneasa vrea să acceseze fonduri nerambursabile elvețiene, pentru dezvoltarea iluminatului public

Orașul Băneasa vrea să acceseze fonduri nerambursabile elvețiene, pentru dezvoltarea iluminatului public

La mijlocul lunii octombrie, aleșii locali din orașul Băneasa au fost convocați într-o ședință de Consiliu Local în care se vor discuta mai multe propuneri ale primarului Paul Coliș, ce vizează dezvoltatea localității.
Pentru a putea beneficia de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea domeniului energiilor durabile, edilul Paul Coliș a reușit să-i convingă pe consilieri de necesitatea ca unitatea administrativ teritorială Băneasa să devină aplicant la Proiectul ”Fondul de acţiune privind energia durabila (SEAF)” din cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Roman”.
Potrivit edilului, programul de Cooperare Elvetiano-Roman, Aria de concentrare 4, Imbunatatirea mediului inconjurator, proiectul ”Fondul de actiune privind energia durabila(SEAF)”, va fi implementat până la data de 31.08.2019 si cuprinde două componente de finanțare, una fiind „Acţiuni privind energia durabilă ( proiecte de mici dimensiuni) în comunităţi din regiunile sărace/subdezvoltate ale României”. Cu o valoare totală de 5.333.979 franci elvețieni, proiectul se pliază perfect pe nevoile orașului, care poate accesa astfel fonduri nerambursabile pentru devoltarea energiilor durabile.
Tot cu fonduri elvețiene, primarul Paul Coliș dorește să realizeze o altă investiție, care privește modernizarea iluminatului public. Prin același proiect, ”Fondul de acţiune privind energia durabila (SEAF)” din cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român”, orașul poate beneficia de un procent din valoarea totală de 5,3 milioane de franci elvețieni puși la dispoziție de guvernul elvețian. Proiectul ce privește dezvoltarea iluminatului public va face un pas în plus, prin aprobarea, în cadrul ședinței CL a indicatorilor tehnico-economici şi a documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţie.
Cele două proiecte de hotărâre au fost votate în unanimitate de către consilierii locali.
Un alt proiect propus de către primarul Paul Coliș aleșilor locali este cel prin care se va modifica o hotărâre luată în luna martie a acestui an, prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici şi documentaţia tehnico-economică a obiectivului de investiţie pentru lucrarea publică „GRADINIŢĂ CU 2 CLASE„- STR. Trandafirilor nr. 55, oraş Băneasa, judeţul Constanţa.

Comenteaza acest articol

css.php