Până acum, trei români în finala K1

Până acum, trei români în finala K1

Andrei Stoica, Cătălin Moroşanu şi Benjamin Adegbuyi au reuşit meciuri excelente la cel de-al zecelea World Grand Prix mondial al circuitului Local kombat

Cel de-al zecelea World Grand Prix mondial al circuitului Local kombat, care a avut loc sâmbătă, 7 iulie, la Varna, Bulgaria, s-a încheiat cu victoria a patru români dintre cei cinci participanţi. Din păcate, Corneliu Rus nu a reuşit să convingă juraţii că a fost mai bun decât bielorusul Alexey Ignashov, unul dintre luptătorii de legendă ai K1, deşi s-a ridicat după ce a primit un pumn puternic în faţă, în prima repriză, reuşind chiar să-l obosească atât pe tare pe adversarul sau, alias „Red Scorpion“, încât acesta abia s-a mai putut ţine pe picioare în cea de-a treia rundă. Totuşi, doi dintre arbitri i-au dat câştig de cauză kickboxerului care i-a învins de-a lungul carierei sale, printre alţii, pe Badr Hari, Semmy Schilt, Peter Aerts şi Remy Bonjasky. Oricum, Coco ne-a făcut mândri că suntem români la competiţia de la Varna, reuşind un foarte bun cel mai important meci al sau de până acum, ca şi Andrei Stoica, Cătălin Moroşanu şi Benjamin Adegbuyi.

Fratele lui Bogdan Stoica a început super fight-ul ca un adevărat pitbull, rupând parcă din Hakan Aksoy, care nici nu a mai avut timp să lovească datorită ploii de lovituri a lui Andrei. Aşa că a ajuns la pământ de două ori şi în mai puţin de două minute a renunţat să mai înfrunte pe vedeta pictorialului incendiar realizat alături de Best Ring Girl a anului 2011, Raluca Dumitru. Stoica l-a făcut KO pe turc şi şi-a luat, astfel, revanşa după ce acesta îl învinsese pe fratele său.

Iar Moroşanu a făcut cinste numelui său de „Moartea din Carpaţi“ în cel de-al patrulea super fight al serii deşi, după ce au intrat în ring cei doi luptători, ne temeam pentru român. Însă, Cătălin s-a răzbunat din plin pe americanul din San Francisco, Rick Cheek, care a vrut să-l lovească la prezentări, înainte de startul meciului. Astfel, actualul consilier judeţean de Iaşi l-a alergat prin tot ringul şi l-a pus la pământ pe kickboxerul de peste Ocean de trei ori în prima repriză şi tot de atâtea ori în cea de-a doua, aşa că Cheek, alias „The Savage“, a fost învins prin KO tehnic. A fost de-a dreptul măcelărit de către Moroşanu.

Benjamin Adegbuyi a luptat pentru prima dată într-o piramidă, reuşind două meciuri bune, în finală învingând chiar după primul minut. Astfel, luptătorul român s-a calificat în Final Elimination din luna decembrie, după ce a trecut de Mladen Brestovac şi de bulgarul Kostadin Kostov. La prima intrare în ring, Beni a câştigat prin decizia unanimă a arbitrilor, după o partidă destul de liniştită cu croatul. Semn că şi-a păstrat forţele pentru finală când, cu o directă de dreapta, în mai puţin de un minut, l-a trimis la pământ pe vecinul nostru din sud.

Dar să nu uităm de Raul Cătinaş, românul care a jucat în al doilea super fight al etapei a zecea a World Grand Prix mondial, Superkombat. Lugojeanul a început liniştit lupta şi ne aşteptam la un meci lung, mai ales că adversarul său, Domagoj Ostojic, îi era net superior din punct de vedere fizic. Însă, la cât de înalt era, atât de repede a căzut, datorită unui upercut stânga al lui Rol. Astfel, Cătinaş l-a lovit atât de mult căci croatul era total dezorientat şi a renunţat să mai rămână în ring în faţa lui Raul. Era complet devastat ca să mai poată rămâne în picioare.

În final, în Superkomabatul la categoria grea, Ismael Londt a câştigat meciul cu Freddy Kemayo şi a devenit noul campion mondial Local Kombat la +96 de kilograme. Deşi francezul a făcut ce a vrut cu surinamezul în ultima repriză, dar le pierduse pe celelalte două.

Astfel, cei peste 4.000 de spectatori de la Palatul Sporturilor din Varna au avut parte de un show total, deşi nu şi de un meci câştigat de către vreun bulgar, deşi conaţionalii lor au jucat două partide. Kostov a trecut de semifinala a doua, dar a pierdut în finală. Totuşi, organizatorul evenimentului, Eduard Irimia, se aştepta la mai mulţi oameni în sală. Însă, vecinii din sud au vândut foarte scump biletele, bazându-se pe anvergura Superkombatului, 100 lei pentru mediu, deşi în România pentru aceşti bani stai la VIP. Dar promoterul a fost foarte fericit datorită evoluţiei foarte bune a românilor, mai ales că Benjamin este al treilea luptător din ţara noastră care a reuşit să intre în Final Elimination din luna decembrie, după Cătălin Moroşanu şi Raul Cătinaş. Dacă, în 2011, toţi cei opt kickboxeri din runda finală era din Olanda, în acest an avem, deja, trei români în finală. Hai România!

Comenteaza acest articol

css.php