Ingrediente:
Pentru chiftele
500 g carne tocată
1 ceapă tocată
1 ou
2 căței de usturoi pisați
50 g pesmet
50 g parmezan
oregano
busuioc
sare
piper
Pentru paste
1 ceapă
2 căței de usturoi
400 g roșii tocate
200 g sos de roșii
200 g paste mici
400 ml supă de carne
100 g mozzarella
oregano
busuioc
1 lingură ulei
sare
Cum se prepară pastele cu chiftele și sos de roșii
Amesteci toate ingredientele pentru chiftele, le dai o formă rotundă și le așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le dai la cuptor până când se coc.
Pentru sos, încingi uleiul, călești ceapa, apoi adaugi usturoiul. Pui roșiile, sucul de roșii, oregano, busuioc după gust și sare. Lași să fiarbă 5 minute, apoi pui pastele și supa. Acoperi și lași la fiert 10 minute. Pui chiftelele și mai ții pe foc 5 minute. Servești cu mozzarella rasă pe deasupra.
Sursa http://laughingspatula.com
Observator social