Pastrav cu sos, la cuptor

Timp de preparare:

35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

2 pastravi

3 linguri unt

jumatate de ceapa (fasii)

4-5 catei de usturoi

2 felii de lamaie

faina da grau

1 lingura faina de porumb

500 g smantana

50 ml vin

3 linguri conjac

sare, piper, foaie de dafin, oregano

Mod de preparare: Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie.

Sosul:

Incingi o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie,vinul, conjacul si condimentele.Lasi sa clocoteasca 2-3 minute,asterni sosul peste pestele din vas.Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.

gustos.ro

Comenteaza acest articol

css.php