Perdelele forestiere, in atentia elevilor

Mihaela Tirpan

Printr-un comunicat de presa, Institutia Prefectului informeaza asupra masurilor luate si care se impun conform programului de infiintare a perdelelor forestiere in judetul Constanta. Astfel ca, in conformitate cu datele oferire de Biroul de presa al Prefecturii Constanta, campania s-a desfasurat in patru dintre localitatile cuprinse in cadrul fazei de proiectare a programului, respectiv Baraganu, Cobadin, Poarta Alba si Mircea Voda, si se adreseaza elevilor din clasele I-XII. „Prezentarile cuprind date referitoare la efectele benefice ale perdelelor forestiere asupra culturilor si productiei agricole, solului si apelor, faunei, sanatatii oamenilor si asezarilor umane, fiind incheiate cu scurte concursuri in care sunt adresate elevilor intrebari din prezentarile realizate”, se arata in comunicatul de presa al Institutiei Prefectului.
La finalul prezentarilor, cele mai interesante raspunsuri vor fi premiate cu dimplome realizate de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, puieti oferiti de Directia Silvica Constanta si dulciuri din partea Institutiei Prefectului. In ceea ce priveste mesajul campaniei, acesta este de acordare a sustinerii necesare pentru derularea acestui program in randul comunitatilor locale, „actualii elevii fiind viitorii proprietari ai perdelelor forestiere”. De asemenea, mai trebuie amintit si faptul ca numarul participantilor este, potrivit datelor oferire de Institutia Prefectului, de aproximativ 400, alaturi de elevii participanti fiind prezenti si parinti sau bunici, precum si cadre didactice din localitatile unde a fost prezentat programul de impadurire.
Realizarea „Studiului de fundamentare a necesitatii infiintarii perdelelor forestiere de protectie in judetul Constanta” este urmare a aprobarii Hotararii de Guvern nr. 1343 din 16 noiembrie 2007, care a fost prezentata pentru o suprafata de 3.773 ha.

Comments are closed.

css.php