Perlele elevilor la Evaluarea Nationala 2011

Unii elevi care au susţinut anul acesta examene în cadrul evaluării naţionale au dat dovadă de umor ce-i drept involutar! De exemplu, un elev de clasa a opta: “Această operă aparţine speciei literare deoarece în operă sunt feciori de împărat, boieri, chiar şi feţi-frumoşi, ceea ce în lumea reală nu mai sunt”.

În viziunea unor absolvenţi de clasa a VIII-a, “Basmul este o specie în care binele şi răul sunt în război.” Un alt elev scrie: “textul citat aparţine speciei literare a basmului deoarece scrisul este unul moale în tonuri calde”.

Chiar dacă tinerii au avut de comentat un citat dintr-un basm scris de Ion Slavici, unul dintre şcolari scrie că “autorul e anonim şi acest basm este alcătuit de la gură la gură, de la om la om”.

Pentru a înţelege mai bine nivelul redus de dificultate al examenului, vă prezentăm şi celelalte subiecte. Elevii au primit un text ştiinţific, care conţinea răspunsurile unor întrebări de genul:

“Care este dimensinea posibilă a meteoriţilor?” sau “Care este locul în care s-au format”.

Dar elevii au scris: “Meteoriţii s-au format în judeţele Marte şi Jupiter” sau “Meteoritul a fost descoperit în porbagajul unei maşini şi s-a determinat greutatea acestuia la 12 kg”.

Ultimul subiect le-a pus la încercare creativitatea. Elevii au avut de făcut o compunere în care să descrie un tablou impresionant din natură, real sau imaginar. Şi au scris că “Primăvara înverzesc toate vieţuitoarele”, “Eram foarte absolvit de acel peisaj miritim” sau “Pe plajă era multe fete dezbrăcate indecent”.

Şi absolvenţii de liceu din Republica Moldova i-au pus pe gânduri pe profesori, cu fraze de genul: “Semnificaţia motivului ploii – ploaia este motivul ce produce noroiul”, “Motivul soarelui- soarele ne arată iubita din toate părţile şi toate laturile”, “Spre fundul poeziei, el ne arată ceva mai bun”, “Pe fruntea iubitei, fierbinte, poţi face popcorn” sau “Poetul preferat- Ion Creangă, poezia preferată- Guguţă”.

realitatea.net

5 Comments

  1. aceste perle sunt foarte amuzante. nici macar nu au citit cu antentie cerintele si au scris niste aberatii absoult urate.

  2. rusine sa le fie celor care au putut scire asa ceva… a fost cel mai usor examen care a fost vreodata.nu inteleg ce nu a fost de inteles la exercitiul cu meteoritii:)):)) raspunsurile se gaseau in text dar la cultura pe care au avuta acesti absolventi este total o mare rusine..se vede ca au avut porti deschise catre copiiere. mie rusine de tara in care traiesc…mie rusine sa aud k in tara asta avem niste elevi complet fara cultura(prosti)

  3. zici ca iti este rusine de tara in care traiesit..hmm , de ce vezi partea proasta,daca sunt 2,3 elevi care nu stiu ce-s cu ei si 100 care au note peste 8 . Sincer mie mi-ar fie mai mare rusine cu tine , sa ajungi sa zici asta ..atunci frate hai sa gandim cu toti asa.

  4. auzi sti cv! nu cred k in nici o tara nu se aud porcarii despre elevi. numai in tara noastra auzi asa niste tampenii..

  5. anonim si eu says:

    @Andrei , nu te agita , nu vezi sărăcuţul de el nu poate lega două cuvinte şi nu poate scrie fără prescurtări şi tot el se face de râs cu ţara în care trăieşte… fii serios , realist şi fă un sacrificiu .. pleacă din ţară!

Comenteaza acest articol

css.php