Peste 3.100 de elevi din provincie vor să studieze în Bucureşti

Peste 3.100 de elevi din provincie au depus cerere de înscrie în clasa a IX-a în anul şcolar 2011 – 2012 la licee din Capitală, potrivit ultimei centralizări făcute de Ministerul Educaţiei. Printre viitorii liceeni sunt şi copii cu medii de 10. Repartizarea în licee 2011 se va face marţi, iar rezultatele vor fi afişate pe site-ul ministerului Educaţiei. Patru dintre cei 3.182 de elevi din alte judeţe care vor să studieze în licee bucureştene au media de admitere 10. 595 dintre elevi -candidaţii din alte judeţe, care au optat pentru licee din Capitală, vin cu medii de admitere cuprinse între 9 şi 9.99. la polul opus sunt şi 62 de elevi care au medii de admitere sub 5.

 

La admiterea din Capitală sunt şi 18 elevi bucureşteni care au media 10.

 

Elevii înscrişi în clasa a IX-a vor fi repartizaţi marţi în liceele pentru care au optat, după ce datele candidaţilor transmise din judeţe şi din Bucureşti sunt verificate de Centrul Naţional de Admitere.

 

Potrivit metodologiei, repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile acestora înscrise în fişa de opţiuni, va fi făcută până cel mai târziu marţi, 12 iulie.

realitatea.net

Comenteaza acest articol

css.php