Pește pane cu sos tartar

Ingrediente:

Pentru chifteluţe:

500 g file de cod
4 felii de pâine
200 ml lapte
5 căţei de usturoi
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
2 ouă
sare
piper
ulei pentru prăjit

Pentru sos:

250 ml maioneză
4 linguri smântână grasă
60 g castraveţi în oţet
40 g gogoşari în oţet
2 linguri de capere
1 lingură de oţet
1 ceapă mică
sare
piper

Pentru maioneză:

3 gălbenuşuri
250 ml ulei
2 linguriţe muştar
1 lingură zeamă de lămâie
piper
sare

Pentru decor:

frunze de salată creaţă
lămâi verzi

Mod de preparare:

Pentru chifteluţe, speli fileurile de peşte, le toci şi le pui într-un castron. Înmoi pâinea în lapte, o storci bine şi o pui peste carne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată pe răzătoarea mare, pătrunjelul tocat, ouăle, sarea şi piperul, după gust. Amesteci bine şi formezi chifteluţe ovale, pe care le dai prin făină. Încingi într-un ceaun uleiul şi introduci chifteluţele de peşte. Le rumeneşti şi le scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Pentru maioneză, pui într-un bol gălbenuşurile, adaugi muştarul şi baţi cu mixerul la viteză mică până se omogenizează. Începi să adaugi ulei, puţin câte puţin. Când maioneza începe săse lege, încorporezi treptat tot uleiul, apoi adaugi zeama de lămâie, piperul şi un praf de sare. Baţi cu mixerul încă 2-3 minute şi maioneza este gata.

Pentru sosul tartar, toci castraveţii, caperele, ceapa şi gogoşarii. Le pui într-un bol şi le amesteci cu maioneza. Apoi, încorporezi smântâna. Adaugi oțetul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Acoperi vasul cu folie şi-l introduci la frigider o jumătatede oră înainte de servirepentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

Serveşti crochetele de peşte calde, pe un platou ornat cu frunze de salată, lămâie verde şi sos tartar!

Dificultate mică

clickpoftabuna.ro

Comenteaza acest articol

css.php