Pic, pic, pic, boc!

Nici nu se astepta cineva la ceva care sa aduca macar a schimbare. De fapt, blazarea a lovit poporul de prea mult timp. Si degeaba pe la manifestatiuni si chermeze politice se racneste din difuzoae „Desteapta-te ba!”, ca-n public si-n prezidii doar se soptesc versurile. Se murmura sau se mimeaza. Pentru ca unii, chiar si dintre cei aflati pe functii de la buget, cu salarii babane, ori habar nu au versurile, si, sigur, nu au nici un interes ca poporul sa se trezeasca. Asa ca, se canta domol si incetisor, ca un cantec de leagan. Numai sa nu se trezeasca fiara populara. Iar fiara, cat mai tine caldura, n-o sa se trezeasca. Ia priviti prin manualele alea vechi de istorie: Horia s-a ridicat prin noiembrie, republica de la Ploiesti a fost prin februarie, iar proaspata lovitrutie de acu’ 20 de ani a fost prin decembrie. Coincidenta sau nimereala?

Nici una, nici alta. O simpla moleseala de vara si toamna a romanasilor. Abia cand da frigul zdravan si borcanul cu untura este pe golite se pleaca la revolutie. Si aceea se face cam pe grabite si nepregatite, ca afara-i prea frig pentru proteste si daramari de guverne, iar gandul ca doar peste cateva saptamani da coltul ierbii moleseste si astampara elanul din fata tembelizorului.

Acum, bocul a aruncat spre gura poporului niste ministrii, asa, ca sa mai aiba lumea ce molfai intre gingii inca multe zile. Un fel de praf in ochi. Iar dupa ce si aceste evenimente vor fi indestul mestecate si digerate, se va gasi o alta gaselnita pentru amagire. O elodie este la indemana in orice moment. Doar sa fie abatuta atentia de la „cestiunile arzatoare”.

Felician PETRARU

One Comment

  1. Ai dreptate nea Vio. Romanii au actionat numai pe timp de iarna. Chiar si pentru cei care vor carcoti ca revolutia de la 1848 din Tarile Romane a fost in primavara – vara, am o specificare: in Moldova a fost declansata la inceputul lunii martie 1848. La fel a fost si cu rascoala din 1907 si cu miscarea din ianuarie 1859 care a dus la formarea Principatelor Romane. Iar Unirea de la 1918 a avut loc la 1 Decembrie. Asa ca astept cu nerabdare iarna lui 2010-2011 ca sa scapam de javrele lui Base si de marinerul ambetat!!!

Comenteaza acest articol

css.php