Piedică pentru supraetajarea unui imobil cu opt etaje din staţiunea Mamaia

Piedică pentru supraetajarea unui imobil cu opt etaje din staţiunea Mamaia

Anul trecut, în luna august, firma Nitalexil obţinea autorizaţie de construire pentru un nou imobil în staţiunea Mamaia.
Era o investiţie ambiţioasă, o clădire cu parter şi şase etaje, plus două parţiale, cu funcţiunea de locuire colectivă la etaje şi alimentaţie publică la parter, ce urma să se ridice chiar lângă Bar Melody, pe un teren ocupat provizoriu de un cunoscut club. Până acum, lucrările nu au început, însă firma proprietară are deja de gând să modifice proiectul. Potrivit unui anunţ depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului, s-a solicitat acord de mediu pentru modificare autorizaţiei de construire iniţiale, prin supraetajare cu 20% din suprafaţa desfăşurată, conform prevederilor legii nr. 50/1991. Specialiştii de mediu au fost, de principiu de acord cu modificarea, dar au impus o condiţie: supraetajarea să fie posibilă numai după intabularea construcţiei la stadiul fizic autorizat premergător intenţiei de construire a cel puţin încă unui nivel. Modificările mai implică şi extinderea balcoanelor de pe latura de est, recompartimentări interioare, refaţadizare şi adăugarea funcţiunii de spaţiu comercial la parter.

Firma Nitalexil nu este la prima investiţie în staţiunea Mamaia, imobilul de la Pescărie, pe care îl edifică alături de Marco Chim fiind deja ridicat.
Societatea a fost înfiinţată în 2001, iar asociaţi sunt Seaside Estate Company SRL ( cu 70%) şi Radu Marin (30%). Obiectul principal de activitate este „activităţi ale agenţiilor turistice “. În 2015, Nitalexil a declarat o cifră de afaceri de 10.606.240 lei şi un profit net de 4.619.421 lei.

Comenteaza acest articol

css.php