Comuna Ion Corvin, campioană la alocarea de fonduri prin PNDL2: cinci proiecte pentru drumuri, canalizare, școli și sănătate

Comuna Ion Corvin, campioană la alocarea de fonduri prin PNDL2: cinci proiecte pentru drumuri, canalizare, școli și sănătate

Cea de-a doua etapă a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDL), derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene va aduce, în județul nostru, finanțarea necesară pentru zeci de proiecte de infrastructură, întocmite de către administrațiile locale de câțiva ani, dar care au fost ținute pe listele de așteptare.
Printre comunele care vor beneficia de cele mai multe fonduri se numără Ion Corvin, care va primi finanțare pentru nu mai puțin de cinci proiecte intens promovate de către primarul Marcela Rădulescu. În numai un an de la preluarea mandatului de edil, Marcela Rădulescu a reușit ceea ce nu s-a făcut mult timp într-una dintre cele mai sărace comune constănțene. Printre proiectele prioritare ale edilului, pe care le-a promovat imediat după ce s-a reinstalat în funcție, a fost reabilitarea Școlii Gimnaziale din satul Viile, căreia i-a căzut acoperișul. Pentru reabilitarea și modernizarea școlii, comuna va primi prin PNDL 2 suma de 1.703.481,43 lei, bani cu care se va putea repara atât acoperișul, dar se vor putea face și lucrări de refacere a instalațiilor interioare deteriorate.
Un alt proiect care va primi finanțare de la MDRAPFE va aduce comuna Ion Corvin în rândul civilizației, în ceea ce primește infrastructura de apă și canalizare. Cu suma de 8.634.315 lei se va realiza un proiect de introducere a sistemului de canalizare, dar se va construi și o stație de epurare a apelor uzate, obligație de mediu pe care toate localitățile cu peste 2000 de locuitori trebuie să o implementeze până în anul 2020.
Potrivit primarului Marcela Rădulescu, prioritatea mandatului său o reprezintă sistemul de educație, de aceea, un alt proiect inclus pe lista de investiții prin PNDL este construirea unei noi școli gimnaziale și a unei grădinițe, în Ion Corvin, în locul actualei școli, care este într-o avansată stare de degradare. Pentru aceste lucrări, suma alocată este de 2.374.675,64 lei.
Nici capitolul infrastructură rutieră nu a fost lăsat deoparte de către edil, care s-a luptat pentru ca și proiectul ce provede asfaltarea de drumuri comunale să fie inclus în lista celor care vor primi finanțare. Pentru aceste investiții, s-a alocat suma de 8.495.118,91 lei.
Cel de-al cincilea proiect pentru care primarul Marcela Rădulescu s-a luptat este extinderea și reabilitarea unității sanitare, iar suma alocată, 458.343,9 lei. Acolo, edilul intenționează să reamenajeze un cabinet stomatologic și să reabiliteze cabinetul de medicină generală.
A doua etapă a programului PNDL finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei, credite de angajament.

Comenteaza acest articol

css.php