Politist mituit cu 500 de euro

Politist mituit cu 500 de euro

Miercuri, 29 octombrie a.c., un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Timiş, cu privire la faptul că un cetăţean i-a dat de înţeles că este dispus să ofere o sumă de bani pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fără permis de conducere.

În fapt, la data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 07.30, poliţistul care a depus denunţul, în timp ce desfăşura activităţi de control rutier în Timişoara, împreună cu un coleg, a oprit, pentru control, o autoutilitară marca VW Transporter, condusă de M.D.I., ocazie cu care a constatat că acesta nu deţine permis de conducere.

În baza denunţului formulat, ofiţerii S.J.A. Timiş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, l-au prins în flagrant pe M.D.I., în timp ce promitea poliţistului că îi va remite suma de 500 de euro, pentru a nu i se întocmi dosar penal.

În cauză, faţă de M.D.I. a fost începută urmărirea penală, acesta dobândind calitatea de suspect pentru comiterea infracţiunii prev. şi ped. de art. 290 C.p. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificările şi completările ulterioare.

Întrucât suspectul a recunoscut săvârșirea faptei în totalitate, procurorul a dispus continuarea cercetărilor cu acesta în stare de libertate.

Comenteaza acest articol

css.php