Prăjitură cu cremă de cafea

Prăjitură cu cremă de cafea

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cremă de cafea

Pentru foi

9 linguri zahăr

2 ouă

2 linguri miere

2 linguri ulei

1 linguriță bicarbonat dizolvat în zeamă de lămâie

9 linguri nucă măcinată

făină, cât cuprinde

Pentru cremă

500 ml lapte

2 linguri griș

2 plicuri zahăr vanilat

1 pachet margarină pentru prăjituri

100 g frișcă

1 pachet biscuiți

100 ml cafea fiartă

200 g zahăr

Cum se prepară prăjitura cu cremă de cafea

Pentru foi se amestecă toate ingredientele şi se fac 2 foi. Foile se întind cu mâna nu cu sucitorul și se coc pe spatele tăvii unse cu ulei.

Pentru cremă, punem la fiert lapteleîmpreună cu zahărul şi zaharul vanila. Când fierbe adăugăm grişul se amestecă până se îngroaşă şi se lasă la răcit. Apoi se adaugă în margarina frecată spumă în prealabil. Frişca se bate spumă.

Asamblare: o foaie cu nuca, jumătate din cremă, biscuiţi înmuiaţi în cafea,restul de cremă, a doua foaie cu nucă, frişcă şi opţional bombonele de ciocolată. Eu am ras ciocolată deasupra.

clickpoftabuna.ro

Comenteaza acest articol

css.php