Prăjitură cu cremă de vanilie

Prăjitură cu cremă de vanilie

Ingrediente
Pentru blat
5 ouă
250 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
5 linguri ulei
1 praf sare
esență de rom
150 g făină
2 linguri cacao
50 ml brandy

Pentru cremă
1 plic budincă de vanilie
150 g unt
1 lingură cacao

Pentru glazură
2 tablete ciocolată neagră
2 tablete ciocolată albă
400 g unt

Pentru decor
ciocolată neagră și albă rasă

Mod de preparare
Pentru blat, bați albușurile spumă, apoi adaugi zahărul tos și cel vanilat. Separat, amesteci gălbenușurile cu ulei, sare și esență de rom. Treptat, combini cele două compoziții. Adaugi în ploaie făina și cacaua. În cuptorul preîncălzit, pui compoziția pentru blat într-o formă de cozonac și o lași până trece testul scobitorii.

Pentru cremă, prepari budinca potrivit recomandărilor de pe plic. După ce se leagă, pui și unt. Întinzi crema alternativ peste blatul răcit, tăiat în trei, pe lung și însiropat cu brandy. Păstrezi puțină cremă pentru decor pe care o împarți în două. În jumătate de cantitate adaugi cacao.Tai prăjitura pe lat în bucăți groase. Le glazurezi cu ciocolată albă și cu ciocolată neagră topite pe baie de aburi cu câte 200 de grame de unt fiecare. Cu ajutorul unui poș, decorezi cu cremele păstrate și presari ciocolată rasă.

clickpoftabuna.ro

Comenteaza acest articol

css.php