Prajitura de post cu nuca

Prajitura de post cu nuca

Timp preparare: 10 minute

Timp de gatit: 30 minute

Durata totala: 40 minute

Portii: 6

Ingrediente:250 g margarina
120 g zahar pudra
1 lingura miere de albine
3 linguri seminte de mac
270 ml apa minerala
340 g faina
120 g nuca macinata
1 pachet praf de copt
2 lingurite zahar vanilat
100 g ciocolata amaruie
sare

Instructiuni:Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt. Mixam 200g margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine cremoasa. Adaugam macul, 60 g de nuca si mierea si amestecam pana se omogenizeaza. La final se incorporeaza faina alternand cu apa minerala. Punem continutul intr-o forma si il dam la copt, la foc potrivit, intr-un cuptor bine incins. Dupa 30 de minute o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pentru glazura amestecam la bain-marie ciocolata, restul de margarina(50g.), de nuca(60g.) si zaharul vanilat ramas (1 lingurita). Turnam ciocolata topita peste toata suprafata prajiturii. Putem adauga peste ea nuca macinata. Pofta buna.

crestinortodox.ro

Comenteaza acest articol

css.php