Prajitura lui Dragobete

Prajitura lui Dragobete

Pentru ca suntem in luna iubirii si cu pasi repezi se apropie sarbatoarea de Dragobete, bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu a pregatit o reteta inedita, demna pentru a sarbatorii dragostea.

Ingrediente aluat – Prajitura cu crema de lamaie

· 125 gr unt

· 40 gr zahar

· 150 gr faina

· 2 lingurite coaja lamaie

Ingrediente crema

· 35 gr faina

· 125 gr suc lamaie/portocala (eu am pus sucul unei lamai si al unei portocale)

· 3 oua

· 150 gr zahar

· 2 lingurite coaja potocala

Mod de preparare aluat

· Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de lamaie, adaugam untul la temperatura camerei si framantam pana obtinem un aluat compact.

In cazul in care aluatul este prea moale, il invelim in folie de plastic alimentara si il lasam 10 minute la frigider. In acest fel, il vom intinde mai usor in tava.

· Dupa ce aluatul s-a intarit putin, il intindem direct in tava tapetata cu hartie de copt si il intepam cu furculita din loc in loc.

· Coacem aluatul in cuptorul preincalzit la 180° pentru 15 minute (cand se coloreaza pe margini e gata).

Mod de preparare crema de lamaie

· Amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul si se transforma in crema.

· Adaugam faina cernuta, sucul de lamaie si portocala si coaja de portocala si mixam inca vreo 3 minute.

Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si adaugam peste blatul fierbinte crema de lamaie.
Introducem prajitura cu crema de lamaie in cuptor pentru inca 15-20 minute, dupa care o scoatem si o lasam sa se raceasca complet.
Dupa ce prajitura s-a racit, o pudram cu zahar vanilat si o taiem in patrate.

Comenteaza acest articol

css.php