Prefectul Culetu a devenit Comendatore

Ambasadorul Italiei l-a decorat pe constantean cu Ordinul Steaua Solidaritatii Italiene

Ieri, la sediul Ambasadei Italiei la Bucuresti, prefectul Danut Culetu a primit decoratia de Inalt Oficial al Ordinului Steaua Solidaritatii Italiene, in grad de Comendatore, distinctie inmanata de catre Excelenta Sa ambasadorul Daniele Mancini si semnata de presedintele Italiei, Giorgio Napolitano.
Distinctia are ca explicatie meritele pe care constanteanul Culetu le-a avut, in ultimii ani, la dezvoltarea relatiilor dintre cele doua tari – Romania si Italia.
Mai multe localitati din judetul Constanta sunt infratite cu localitati similare din Italia: Constanta – Sulmona si Trapani, Mangalia – Porto Viro si Santa Severina, Techirghiol – Montevago, Pestera – Lisciano Nico.
De asemenea, exista mai multe proiecte dezvoltate in parteneriat de organizatii romane si italiene: PHARE TEMPUS IB JEP 14037 – gestionat de Universitatea „Ovidius“ Constanta, prin Facultatea de Stiinte Economice (2000-2001), avand ca parteneri Consiliul Judetean si Prefectura Constanta si care are ca obiectiv organizarea unor cursuri de formare continua pe problemele dezvoltarii regionale pentru functionarii publici care au beneficiat de experienta in domeniu a universitatilor din Padova, Italia si Murcia, din Spania precum si de cea a Consiliilor Regionale Friuli-Venezia-Giulia si Veneto din Italia, colaborare finalizata prin crearea Centrului de Formare Continua in domeniul dezvoltarii regionale „Dobrogea“, in cadrul Universitatii „Ovidius“ din Constanta.
Un alt program este Pan European Infrastructure for Ocean and Marine Data Management (SEADATANET) (Infrastructura Pan Europeana pentru Managementul datelor marine si oceanografice) 2006-2011, care cuprinde 49 de parteneri din 35 de tari din: Marea Nordului, Marea Baltica, Marea Neagra, Marea Mediterana, NE Atlantic.
La capitolul parteneriate de afaceri, Italia ocupa locul trei in topul numarului de societati cu capital integral sau partial strain, dupa Turcia si Germania, cu 260 firme cu capital italian, dintr-un total de 3.084 cu capital strain inregistrate la nivelul judetului Constanta.
„Este o mare onoare pentru mine si pentru judetul Constanta si sunt foarte emotionat. Aceasta distinctie vine ca semn al colaborarii cu partenerii nostri din Italia, in special in ceea ce priveste Centrala de la Cernavoda si domeniul cultural”, a afirmat prefectul Danut Culetu.

Comments are closed.

css.php