Pregătiri pentru debutul campaniei electorale

Pregătiri pentru debutul campaniei electorale

Social-democraţii constănţeni pun la punct, în aceste zile, strategia de campanie pentru alegerile prezidenţiale. Senatorul Nicolae Moga, desemnat director de campanie electorală pentru acest scrutin, susţine că punctul de vedere al aleşilor este ascultat, iar cei care nu se vor implica, nu vor mai fi luaţi în discuţie pe viitor. „Nu se va mai conta pe ei, pe viitor“, explică Nicolae Moga pentru „Observator de Constanţa“. Strategia va fi prezentată pe 2 octombrie.

Doar câteva zile au mai rămas până la debutul campaniei electorale de dinaintea celor mai importante alegeri. Românii cu drept de vot îşi vor alege, în 2 noiembrie, în primul tur al prezidenţialelor, preşedintele pentru un mandat de cinci ani. 23 septembrie a fost termenul-limită până la care cei interesaţi să intre în această competiţie puteau să-şi depună dosarele la Biroul Electoral Central, iar validate au fost 14 candidaturi. Conform sondajelor de opinie realizate în ultima perioadă, favoritul cursei prezidenţialelor este Victor Viorel Ponta, candidat P.S.D., susţinut de P.C. şi U.N.P.R.

Social-democraţii fac, în aceste zile, ultimele pregătiri pentru desfăşurarea acţiunilor de campanie. La Constanţa, P.S.D., la fel şi U.N.P.R. şi P.C., vor face campanie comună pentru candidatul Ponta. Şeful de campanie electorală stabilit pentru aceste alegeri, senatorul Nicolae Moga, a declarat pentru „Observator de Constanţa“ că discută şi ia în calcul fiecare propunere venită din partea aleşilor locali, dar şi a liderilor de organizaţii. Concret, Moga ne-a declarat că, zilele trecute, a avut întâlnire cu preşedinţii de organizaţii, cu primarii şi viceprimarii, cu aleşii locali, dar şi cu liderii organizaţiilor de tineret, de la care susţine că a primit diverse propuneri privind modul de desfăşurare al campaniei electorale. Astăzi, senatorul Moga se va întâlni cu seniorii partidului, după care informaţiile vor fi cumulate, pentru a decide traseul pe care se va merge în municipiu, dar şi în judeţ, din 2 octombrie, timp de 30 de zile, până la primul tur al alegerilor prezidenţiale. Întrebat ce sugestii a primit din partea celor cu care a discutat deja, liderul P.S.D. Constanţa ne-a răspuns: „Am discutat cu mulţi colegi până la acest moment. Mâine mă întâlnesc cu seniorii social-democraţi şi, la final, vom cumula toate informaţiile, pentru a urma cel mai potrivit traseu. Spre exemplu, femeile mi-au spus că recomandă întâlnirile pe zone, pe colegii, că este important să discutăm cu oamenii într-o logică a traseelor, să stabilim priorităţile. La fel mi-au sugerat şi tinerii. De asemenea, reprezentanţii Consiliului Judeţean vor să facem inaugurări de obiective finalizate şi, respectiv, prezentarea lucrărilor aflate în diferite stadii de implementare. Oricum, eu am transmis tuturor că ne dorim o campanie civilizată, fără atacuri, o campanie bazată pe realizări şi fiecare să îşi susţină candidatul cu argumente şi fapte. Totodată, le-am transmis colegilor mei să nu subestimeze niciun candidat, fiecare are şansa lui“.

În ceea ce priveşte mesajul pe care şeful de campanie al social-democraţilor îl transmite înaintea zilei de 2 octombrie, Moga a subliniat: „Cine se implică e foarte bine, cine nu… asta e! Nu mai contăm pe el“.

Pe 2 octombrie, senatorul Nicolae Moga va organiza o conferinţă de presă în cadrul căreia va prezenta modul de abordare al campaniei electorale prezidenţiale din acest an, în municipiul şi judeţul Constanţa.

Mihaela TÎRPAN

Comenteaza acest articol

css.php