Premieră la Constanța: UDMR reprezintă județul în Parlament! Dorel Onaca, marele perdant al săptămânii

Premieră la Constanța: UDMR reprezintă județul în Parlament! Dorel Onaca, marele perdant al săptămânii

Biroul Electoral Judeţean Constanţa a făcut astăzi publice rezultatele la alegerile parlamentare, iar pentru prima dată în istorie, județul Constanța va trimite în Parlament un deputat reprezentând Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), după ce redistribuirea voturilor a bulversat partea de jos a listelor parlamentare. Astfel, Antal Istvan Ianos va vota și propune măsuri legislative pentru constănțeni, deși a fost votat de un număr infim de alegători (0,16%), fiind evident că Legea Electorală are încă mari lacune.

Tot din cauza acestui act normativ, un obișnuit al Parlamentului va privi foștii colegi de pe margine, Dorel Onaca trăind în această săptămână o experiență asemănătoare cu cea a lui Mircea Geoană. Sigur de mandatul său de senator, luni, acesta a aflat astăzi că a ratat intrarea în Parlament, câștigător din toată ecuația numită redistribuire fiind Ștefan Mihu, de la PSD.

Vor reprezenta Constanța timp de patru ani, senatorii Liviu Brăiloiu, Nicolae Moga, Ștefan Mihu (toți PSD), Vergil Chițac (PNL) și Nicoleta Dinu (USR) și deputații Iulian Iancu, Mircea Dobre, Cristina Dumitrache, Radu Babuș, Gabriel Vișan (toți PSD), Bogdan Huțucă, Robert Boroianu (PNL), Stelian Cristian Ion (USR), Robert Turceascu (PMP), Mircea Banias (ALDE) și Antal Istvan Ianos (UDMR).

One Comment

  1. A pierdut Basescu valetul.Constanta n-a pierdut nimic.

Comenteaza acest articol

css.php