Președintele Klaus Iohannis, criticat de la tribuna Parlamentului European

Președintele Klaus Iohannis, criticat de la tribuna Parlamentului European

Europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu ridică, în Parlamentul European, problema refuzului lui Klaus Iohannis, de a respecta decizia CCR, de a o demite pe Laura Codru a Kovesi. Luni seara, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, europarlamentarul PSD dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu, printr-o interventie în plen, a atras atenia europenilor asupra faptului că Președintele României, Klaus Werner Iohannis, refuză să pună în aplicare decizia CCR, de revocare a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.
Europarlamentarul român le-a cerut colegilor săi europeni să privească cu atentie această chestiune, având în vedere că, deocamdată tacit, Partidul Popular European, din care politică europeană din care face si Klausș Iohannis, pare că încurajează încălcarea grosolană a unei decizii fundamentale emisă de cea mai înaltă instanță a unui stat membru. Europarlamentarul PSD, membru al Grupului Socialiștilor șii Democraților Europeni, le-a explicat în plen colegilor săi europeni că: „Este inadmisibil ca președintele unui stat membru al UE să nu respecte decizia celei mai înalte curți judecătore dintr-un stat. Poate ar fi normal ca membrii PPE, grup politic din care face parte și Klaus Iohannis, să îi explice că într-o democrație autentică, politicianismul si politica merg doar șpână la Constituție si la deciziile Curții Constituționale. Altfel democrația se transformă în anarhie!”
Doctorul Claudiu Ciprian Tănăsescu consideră că o astfel de atitudine este profund dăunătoare societății românești, dar și celei europene. Dacă politicienii europeni nu vor lua o atitudine fermă vis a vis de încălcarea unei regulii fundamentale a democrației, precum încălcarea unei decizii a celei mai importante instanțe judecătorești dintr-un stat membru, mâine, Europa poate asista la încălcarea de către membrii ei a reglementărilor Tratatului de la Lisabona, document ce tine loc de Constituție Europeană. Claudiu Ciprian Tănăsescu consideră că astfel de încurajări a încălcării regulilor democratice nu fac altceva decât să cultive neîncrederea cetățeanului european în instituțiile si mecanismele de funcționare ale Uniunii Europene si să dea argumente grupurilor politice eurosceptice, în discursul si argumentele lor, privind inutilitatea Uniunii Europene.
De profesie medic, Claudiu Ciprian Tănăsescu este membru al Parlamentului European din 15 iunie 2009. Încă de la început dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a activat în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranța alimentară a înaltului for legislativ continental, scopul activității sale fiind perfecționarea și îmbunătățirea mediului si accesul egal al cetățenilor europeni la resursele medicale si de sănătate ale Uniunii.
Aflat la cel de-al doilea mandat în Parlamentul European, dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a contribuit activ la crearea și susținerea unor importante reglementări ce privesc sănătatea publică, mediul si siguranța alimentară. Numai în această legislatură (2014 – 2019), dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a fost coautor a șapte propuneri de rezoluție, a fost raportor sau raportor alternativ a trei inițiative legislative, precum și a numeroase alte acțiuni premergătoare inițiativelor legislative adoptate de Parlamentul European.

Comenteaza acest articol

css.php