Prima probă a Bacalaureatului, fără incidente majore

Proba orală de Limba şi literatura română a examenului de Bacalaureatul s-a desfăşurat luni, la Constanţa, fără evenimente neplăcute. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au precizat că, anul acesta, la Bacalaureat s-au înscris 7.256 de candidaţi. 1.492 dintre aceştia au proba de Limba şi literatura română recunoscută din seriile anterioare, iar restul, de 5.664, o vor susţine în perioada 11-13 iunie, fiind proaspăt absolvenţi. Ieri, trebuia să susţină proba orală la Limba şi literatura română 2.271 de absolvenţi, dar s-au prezentat numai 1.937. Un elev care a susţinut proba la Liceul Energetic a fost eliminat din examen, pentru ca avea asupra sa un telefon mobil.

Printre absolvenţii care dau Bacul în această sesiune se află şi 13 elevi cu probleme de sănătate – cazuri speciale, care necesită o sală separată de examinare. Ei vor susţine probele la Colegiul Pontica, Grupul Şcolar „C.A. Rosetti“, Liceul Teoretic Băneasa, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Liceul Internaţional de Informatică, Grup Şcolar „Virgil Madgearu“, Liceul „I.N. Roman“, Colegiul de Artă „Regina Maria“, Seminarul Teologic şi Grup Şcolar „Emil Palade“. Un elev va da toate probele acasă, iar un altul doar pe cele scrise. La nivelul judeţului nostru, Bacalaureatul se desfăşoară în 51 de centre de examen.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: mediu, avansat şi experimentat. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de Bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de CNEE.

Pe 13 iunie va avea loc examenul oral la limba maternă, iar pe 18 iunie evaluarea competenţelor digitale. Elevii vor fi testaţi la limba străină pe 25 iunie, iar probele scrise vor începe pe 2 iulie.

Comenteaza acest articol

css.php