Primăria și-a cumpărat echipament pentru măsurarea emisiilor de poluanți

Primăria și-a cumpărat echipament pentru măsurarea emisiilor de poluanți

Pentru a avea o imagine reală a tot ceea ce înseamnă poluarea cauzată de traficul auto, municipiul Constanța a achiziționat, recent, un echipament care măsoară emisiile de poluanți, precum și zgomotul din trafic. Achiziția se înscrie în proiectul European „PORT – CITIES:INNOVATION FOR SUSTAINABILITY”, realizat alături de alte orașe-port din Europa.
Echipamentul achiziționat de către Municipalitate poate măsura emisiile de noxe, de la monoxid de azon la bioxid de azot, bioxid de sulf, monoxid de carbon, bioxid de carbon, dar și emisiile de pulberi, și zgomotul produs de traficul rutier. Sistemul include o stație meteo compactă, cu sistem pentru colectare, prelucrare și vizualizare date, computer portabil -sonometru clasa 1. Echipamentele sunt integrate într-o remorcă cu incintă termoizolată, cu dispozitiv de frânare și cu omologare RAR, conform prevederilor legale.
La procedura de achiziție lansată de către Primăria Constanța s-a prezentat un singur ofertant, care a și fost delcarat câștigător. Astfel, estimat inițial la o valoare de 567.226 lei fără TVA, echipamentul va costa 486.521,52 lei fără TVA.

One Comment

  1. In zona Far-Abator miroase puternic a benzina in special noaptea. Am facut sesizari si nu s-a luat nici o masura. Se dau atatia bani pentru masurarea poluarii noxelor de la masini. Daca s-ar face masuratori in aceasta zona s-ar da “peste cap” aparatele. Putem (macar) respira normal si noi in acest oras?

Comenteaza acest articol

css.php