Primarul din Băneasa şi aleşii P.N.L., complici în dizolvarea Consiliului Local?!

Primarul din Băneasa şi aleşii P.N.L., complici în dizolvarea Consiliului Local?!

De mai bine de trei luni, Consiliul Local al Oraşului Băneasa este un butoi cu pulbere, iar ultima şedinţă, de ieri, ca şi precedenta, n-a întrunit cvorum. În acest caz, legea administraţiei publice locale permite dizolvarea C.L. Secretarul oraşului, Lucica Nicolae, a explicat că va sesiza Instituţia Prefectului în vederea dizolvării Consiliului Local şi organizarea de alegeri. Primarul Ion Marin (P.N.L.) ar putea fi considerat complice la acest dezechilibru administrativ, din moment ce tocmai consilierii liberali au absentat nemotivat.

Scandal ca la uşa cortului, de mai multe luni, în Consiliul Local al Oraşului Băneasa. În timp ce aleşii ba vin la şedinţă, ba absentează nemotivat, ieri s-a ajuns în situaţia unei noi lipse de cvorum, pentru a doua lună consecutiv, fapt ce duce la informarea Instituţiei Prefectului în vederea dizolvării forului de conducere local. „La şedinţa din luna iulie au venit şi n-au adoptat ordinea de zi, în august n-au venit consilierii P.S.D. şi acum, în septembrie, constat că n-au venit o parte dintre consilierii P.N.L., unul U.N.P.R. şi unul P.D.L. Nu sunt informat, chiar nu ştiu de ce n-au venit, voi vorbi cu ei şi vă voi da un răspuns. Absenţele sunt nemotivate. Doar consilierul P.S.D. a sunat că este transferată cu şcoala la Constanţa şi a început activitatea şi nu poate ajunge“, a declarat primarul Ion Marin, după sfertul academic în care a aşteptat, poate, poate mai apare vreun consilier, cel de-al optelea, pentru a fi cvorum pentru şedinţă.

La rândul său, secretarul oraşului, Lucica Nicolae, mult mai stăpână pe… litera legii, ne-a explicat care sunt procedurile legale pe care administraţia va trebui să le îndeplinească în perioada următoare, drept paşi spre noi alegeri. „Este a doua convocare după Registrul de evidenţă a prezenţei, avem şi pe august şi pe septembrie lipsă semnături de la opt consilieri, pentru fiecare şedinţă. Legea 2015 ne spune clar: a doua convocare la care domnii consilieri nu răspund, intră pentru dizolvare. Şi data trecută am informat Instituţia Prefectului şi asta vom face şi de data aceasta; atunci am cerut să solicite propunerea de dizolvare a Consiliului Local pe instanţă. Domnul prefect ne-a spus să facem tot posibilul să mai facem o convocare. Acum lucrurile sunt cât se poate de clare. Noi am avut toată bunăvoinţa, dar suntem blocaţi pe rectificări, avem învăţământul care aşteaptă sume de bani pe profesori, pentru începutul anului şcolar, materiale de curăţenie, combustibil. Faptul că rectificările ne ţin în loc, înseamnă că este ţinută în loc activitatea întregului oraş“, a precizat Lucica Nicolae.

Explicaţia edilului pentru absenţa colegilor săi de partid ascunde, însă, un plan bine ticluit: „Întotdeauna consilierii P.S.D. au sărit ca arşi la orice proiect am întreprins să fac în această comunitate, puteţi să le şi verificaţi pregătirea profesională, să ne comparaţi pe noi, P.N.L.-ul, cu ei… Ei au fost Gică contra. Probabil că un nou consiliu, poate aşa au gândit, nu am nicio informaţie de la niciun consilier, dar probabil că îmi vor spune că s-au săturat să ne întrunim şi să nu aprobăm nimic. Până nu stau de vorbă cu ei, nu vă pot da un răspuns concret“. Ion Marin se încurcă, însă, întrebat fiind ce proiecte locale se află în pericol din cauza scandalului existent în cadrul C.L. Băneasa. Între timp, oraşul este ascuns printre bălării, la fel clădirile, cândva instituţii de interes local şi naţional. Nu mai vorbim despre oamenii din satul Făurei, care par desprinşi din altă lume, cară apa cu cobiliţa de la cişmeaua unde aşteaptă ore-n şir pentru o găleată de apă, dar şi dacă elevii vor fi primiţi în săli de clasă corespunzătoare pentru derularea actului didactic în noul an şcolar, care începe peste doar câteva zile.

Mihaela TÎRPAN

Comenteaza acest articol

css.php