Primarul din Băneasa vrea să atragă tineri specialiști în localitate: le oferă terenuri pe care să își construiască locuințe

Primarul din Băneasa vrea să atragă tineri specialiști în localitate: le oferă terenuri pe care să își construiască locuințe

Pentru a încuraja tinerii să nu plece din localitate, dar și pentru a atrage specialiști, primarul orașului Băneasa, Paul Coliș, a inițiat recent mai multe proiecte de hotărâre, prin care se stabilesc criteriile de acordare a terenurilor destinate construirii de locuințe, precum și regulamentul de acordare a acestor loturi.

La solicitarea unui lot de teren, solicitații vor întocmi un dosar, în care se va puncta venitul pe membru de familie, numărul de copii, dovada deținerii sumei necesare construirii locuinței, nivelul de pregătire, condițiile actuale de locuit. Potrivit hotărârii adoptate de către aleșii locali, vor avea prioritate persoanele care au un loc de muncă stabil pe teritoriul orașului.
O altă hotărâre stabilește componența comisiei care va identifica loturile de teren disponibile pe care se pot construi locuințe, fiind vorba despre terenuri situate în intravilanul localității, nu aparțin altor persoane fizice ori juridice și sunt disponibile și libere de sarcini.
La propunerea edilului, aleșii locali au mai decis ca atribuirea în folosinţă gratuită a terenului destinat construirii, să se facă prin hotărâre a consiliului local, în ordinea depunerii solicitării. De asemenea, prioritate vor avea solicitații ai căror părinți nu dețin și nu au deținut, în ultimii 10 ani, un teren cu suprafața mai mare de 500 mp în mediul urban şi de 5.000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul.
Potrivit primarului Paul Coliș, prin aceste hotărâri, tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani vor fi încurajați să rămână în localitate, să își construiască o locuință, iar administrația locală nu face decât să îi încurajeze în acest sens.
Pentru a se evita situațiile în care beneficiarii ar abandona terenul acordat, ori ar încerca vânzarea lui, aleșii locali au stabilit și un set de reguli pe care comodatarii trebuie să le respecte. Printre acestea, folosirea terenului în scopul declarat, obținerea autorizației de construire, utilizarea locuinței pe care o va edifica. Terenurile vor fi vândute către beneficiari abia după ce se vor construi locuințele, au fost intabulate și înregistrate cu rol fiscal.

7 Comments

 1. As avea si eu ceva de spus,ar trebui ca aceste terenuri sa fie date tinerilor casatoriti, si nu stiu cum ar trebui sa ramana cineva in Baneasa din moment ce nu exista locuri de munca,plus ca sunt multe persoane care lucreaza fara contract de munca(la negru),vreti sa dati o bucata de pamant dar persoanele care vor beneficia de acesta ar trebui sa aiba banii in mana pentru construirea unei case,sa fim seriosi,care tineri din Baneasa intre 18 si 35 de ani isi vor putea construi o casa,cei de bani gata,cu siguranta..cine are bani,are si drepturi ,cine nu,nu..

 2. specialisti in ce ?????????

 3. Bine spus!Cum poate un tanar si ma refer sa fie angajat cu un salariu de 1450 lei sa isi construiasca o casa numai ca voi ii dati terenu?

 4. Sa fim seriosi. Tineri ?…. care tineri …? daca mai sunt 10 familii de tineri care au un loc de munca stabil in Baneasa. Cu reclama asta electorala ieftina ati gresit domnule primar. Nu voi continua cu fel de fel de acuzatii dar drept este ca ,,dati,, ceva imposibil de realizat pentru o familie cu un salariu normal (salariu legal) ….. oare cine va primii aceste pamanturi ?!!! aceasta este mare curiozitatea a localnicilor 😉

 5. Un cetatean says:

  Stati linistiti k tot hoti pun mana pe aceste loturi nu face nimeni nimic pt cetateni fac in asa fel sa puna ei ( hoti) pe aceste lotuei

 6. Un cetatean says:

  Stati linistiti k nu face nimeni nimik pt cetateni tot hoti o sa puna mana pe aceste loturi

 7. Da bravo iuliana ai dreptate în baneasa locuri de m7nca nu sunt și acești tineri intre 18 și 35 de ani cu ce sa construiască sau sa cumpere terenuri?tot pentru ei sunt facute

Comenteaza acest articol

css.php