Primele incidente la vot: presedintele unei sectii a pierdut stampila, alta sectie a ramas fara energie

Primele incidente la vot: presedintele unei sectii a pierdut stampila, alta sectie a ramas fara energie

Romanii isi aleg astazi presedintele pentru urmatorii cinci ani, in primul tur al scrutinului presidential. Potrivit Biroului Electoral Central, deja au fost inregistrate cateva incidente. In Gorj, de exemplu, presedintele unei sectii de votare este urmarit penal pentru neglijenta in serviciu dupa ce a pierdut stampila de control a sectiei. De asemenea, in judetul Bistrita Nasaud, o sectie a ramas fara energie dis-de-dimineata, ca urmare a unui accident rutier. O masina implicate in accident a lovit un stalp de energie si cablurile s-au rupt.

De departe, insa, cel mai grav incident s-a produs in judetul Vaslui, acolo unde Biroul Electoral Judetean a comis o grava eroare, imprimand pe procesele-verbale de completare ale sectiilor de votare sintagma “Alegeri pentru Parlamentul European”, in loc de “Alegeri pentru presedintele Romaniei”. Prefectura vaslui a sesizat acest aspect abia pe 30 octombrie, dar a comunicat ca eroarea, care a aparut ca urmare a volumului mare de munca,  a fost indreptata.

Pe de alta parte, MAI a anuntat ca in toata tara sectiile de votare, 18.550 la numar, functioneaza normal, 50.000 de politisti fiind implicati in alegeri. 18.284.326 alegatori sunt inscrisi pe listele electorale permanente. Ei trebuie sa aleaga din cei 14 candidate care s-au inscris in cursa pentru prezidentiale.

Sectiile de votare se vor inchide la ora 21,00.

Comenteaza acest articol

css.php