Primii trei elevi cu cele mai mari note la Bac vor avea şansa să viziteze Parlamentul European

Corina Creţu: Îi invit pe primii trei elevi, care vor obține cele mai mari note la Bacalaureat, într-o vizită la Bruxelles, la Parlamentul European

Începe o nouă sesiune de Bacalaureat. Regret că acest examen, care – pentru generația mea și nu doar pentru ea – constituia un fel de pașaport pentru viitor, a ajuns un eveniment controversat. Indiferent de greutățile prin care trece societatea românească, educația trebuie să rămână în centrul atenției tuturor și principalul motor al ascensiunii sociale.

Avem puterea de a rezolva problemele din sistemul educației naționale, inclusiv pe cele legate de motivarea profesorilor. Dar fără motivarea elevilor și fără implicarea familiilor lor, nu ne putem aștepta cu adevărat la rezultate pozitive.

Aproape 87.000 de tineri dau examenul în sesiunea din toamnă. Sper că vor face efortul necesar de a trece primul examen major, care îi pune în fața realității vieții.

Pentru a stimula acest efort, am decis să-i invit pe primii trei elevi care vor obține în această sesiune cele mai mari note la Bacalaureat, la nivel național, într-o vizită la Bruxelles, la Parlamentul European. Cred că vor avea, astfel, prilejul să înțeleagă mai bine care este miza unei bune educații și să vadă cum se construiește viitorul nostru comun, într-o Europă Unită.

Le urez succes tuturor celor care participă la acest examen și sper că gradul de promovabilitate va fi cel puțin la fel ca în vară!

 

Comenteaza acest articol

css.php