Procurorii cer arest la domiciliu în cazul IPS Teodosie. Iată motivele!

Procurorii cer arest la domiciliu în cazul IPS Teodosie. Iată motivele!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța solicită Curții de Apel Constanța înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu față de inculpatul PETRESCU TEODOSIE, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, trimis în judecată, alături de alte persoane, pentru infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (detalii în comunicatul nr 128/VIII/3 din 3 februarie 2017).
În prezent dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța, iar față de inculpatul Petresu Teodosie, este în vigoare măsura controlului judiciar, menținută de instanță.

În cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar se menționează că inculpatul Petrescu Teodosie a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.
În concret, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe numitul Petrescu Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188, 75 ha vie. Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha.

Prin emiterea împuternicirii ca ȘTEFAN AURELIAN să acceseze fonduri europene, inculpatul PETRESCU TEODOSIE a încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar, și anume:
– să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși,
– să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia.

A reieșit că inculpatul Petrescu Teodosie a demarat prin interpuși, activitatea de accesare a fondurilor europene, adeverința de suprafață fiind necesară în cadrul cererii unice SAPS în legătură cu care inculpatul a și fost trimis în judecată, iar Cooperativa Agricolă Constanța Tomis este interpusa inculpatului Petrescu Teodosie. (Una dintre faptele pentru care inculpatul PETRESCU TEODOSIE a fost trimis în judecată – cea aferentă campaniei 2016 – era tocmai aceea că, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, folosindu-se de interpusa Cooperativa Agricolă Tomis, reprezentată de inculpatul ȘTEFAN AURELIAN, a încercat să acceseze fonduri europene prin APIA, declarând în fals că folosește anumite suprafețe agricole).

Facem precizarea că trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, reprezintă o etapă a procesului penal, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

One Comment

  1. Totul este orchestrat și bine pus la cale de forțe interesate de distrugerea credinței și bisericii creștine ortodoxe din România, forțele care lucrează își au sediul în România pur și simplu și in afara României ! Dacă nu ar fi fost ales Teodosie, ar fi fost aleasă altă față bisericească, asta ca să stârnească mai puțină indignare și totodată ca, creștinii să nu să se răzvrătească în masă, atacul este bine orchestrat și bine pus la punct, la cale de oameni rău intenționați și mânați de ura ce o au împotriva lui Dumnezeu, lui Hristos, adică de oameni care defapt nu iubesc pe Dumnezeu ! De aproape 30 de ani, forțele interesate, au vârât în mintea oamenilor, dați, ajutați biserica și pe slujitorii ei, când biserica și slujitorii bisericii au prosperat, treptat a început lupta pe față împotriva celor două componente ale bisericii : biserica pur și simplu și slujitorilor ei, prin aceea : nu vrem biserici / catedrale ci spitale, preoții sunt curvari, derbedei, preoții și toate rangurile bisericești se îmbogățesc, au averi iar crestinii de rând sărăcesc continuuu, concluzia este următoarea, românii au rămas saraci, voit de cei care au pus la cale distrugerea credinței creștine ortodoxe și bisericii creștine ortodoxe, adică românii au rămas cei mai amărâți și cei mai săraci oameni din Europa, cu scopul de a fi o masă de manevră când împotriva : bisericii, politicienilor și lui Dumnezeu, că în felul acesta oamenii, românii sunt slăbiți și determinați să nu mai aibă repere : morale și spirituale, că românii vor face ce vor ateii, necredincioșii, ne creștinii, cei care au vrut, dar nu au putut de peste 2000 ani, să distrugă creștinismul și nu-l vor putea distruge, pentru că HRISTOS are grijă de creștinii SĂI, HRISTOS are să ne ia, atunci când are să creadă de cuviință ! HRISTOS A ÎNVIAT !

Comenteaza acest articol

css.php