Program normal la şcoli, înaintea prezidenţialelor

Program normal la şcoli, înaintea prezidenţialelor

Programul din şcoli nu va fi afectat de pregătirile pentru alegerile prezidenţiale, care au loc duminica aceasta. Primăria Constanţa a transmis, ieri, o adresă către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, prin care solicită ca în unităţile de învăţământ unde se vor înfiinţa secţii de votare, sălile de curs să fie eliberate până pe 31 octombrie 2014, ora 7.00. Mai mult, sălile unde se va desfăşura procesul de vot este de preferat să fie la parterul clădirii.

Deşi 31 octombrie pică vineri când, de obicei, dimineaţa au loc cursuri, reprezentanţii I.S.J. spun că activitatea în şcoli se va desfăşura normal. „Directorii de şcoli au deja experienţa alegerilor din anii trecuţi şi pot organiza în aşa fel cursurile astfel ca programul elevilor să se desfăşoare normal“, a precizat inspectorul şcolar Anca Dragomir.

Încă de la începutul săptămânii, materialele necesare organizării alegerilor prezidenţiale au fost transportate la şcoli, iar acolo unde se ţin cursuri, urnele şi celelalte materiale sunt temporar amplasate la perete ca, după eliberarea sălilor, secţiile de votare să poată fi amenajate. Şcolile mai trebuie să se asigure de buna funcţionare a liniei telefonice şi să pună la dispoziţie un calculator conectat la Internet.

(E.S.)

Comenteaza acest articol

css.php