Proiectarea celor aproape 10 km de drumuri din Băneasa, în linie dreaptă

Proiectarea celor aproape 10 km de drumuri din Băneasa, în linie dreaptă

Primăria Băneasa are, în derulare, un amplu proiect de modernizare a mai multor drumuri din localitățile arondate administrativ, proiect care va fi finanțat din fonduri guvernamentale.
Potrivit primarului Paul Coliș, procedura de selecție a proiectantului tehnic este destul de avansată, urmând ca în scurt timp să se finalizeze licitația demarată în acest sens.
Pentru servicii de proiectare faza proiect tehnic(PT) si asistenta tehnica din partea proiectantului pentru obiectivul investițional “Modernizare drumuri și strazi în orașul Baneasa, jud. Constanta”, s-au gândit mai multe etape: elaborarea documentatiei tehnico-economice aferente obiectivului investițional, în conformitate cu legislatia, reglementarile tehnice, regulamentele, procedurile, specificatiile tehnice, normativele, instructiunile tehnice, ghidurile si metodologiile în vigoare la momentul prestarii acestor servicii, aplicabile în cazul prezentei investitii.
Valoarea estimată a achiziției este de 103.000 lei.
Lucări de asfaltare se vor derula pe mai multe drumuri din localitate, dar și din satele Negureni și Făurei.
În total, se vor reabilita complet 9,951 mk de drumuri, lucrările urmând să includă realizarea unei fundații de piatră spartă, macadam și îmbrăcăminte asfaltică. Autoritățile justifică necesitatea realizării proiectului prin calitatea deosebit de proastă a drumurilor, fapt care are consecințe atât asupra calității vieții locuitorilor, cât și asupra turismului în zonă, a economiei locale.
Potrivit primarului Paul Coliș, investiția se va realiza prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar străzile care vor fi reabilitate sunt: în Băneasa – Rozelor, Petuniilor, Belșugului, Bujorului și Dumbravei, în total 1645 ml, în Negureni, străzile 1,3, 4 și 4, cu o lungime totală de 1545,7 ml, în Tudor Vladimirescu – strada Principală, pe o lungime de 741,8 ml. De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, se va reabilita și Drumul Comunal 38, cel care leagă satele Făurei și Tudor Vladimirescu, pe o lungime de 6017,7 ml.

Comenteaza acest articol

css.php