Proiecte aprobate, în valoare de peste 21 milioane de lei, pentru comuna Ion Corvin

Proiecte aprobate, în valoare de peste 21 milioane de lei, pentru comuna Ion Corvin

Comuna constănțeană Ion Corvin va beneficia de lucrări majore de infrastructură, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Primarul Marcela Rădulescu a făcut eforturi impresionante și a reuși, ca doar în termen de un an de la preluarea mandatului de edil, să întocmească proiecte viabile, care deja au fost aprobate de către Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.
Una dintre cele mai sărace comune, Ion Corvin are mare nevoie de fonduri pentru a se dezvolta, iar edilul Marcela Rădulescu a reușit să prioritizeze proiectele, în planurile sale aflându-se sistemul de educație, de sănătate, dar și drumurile și rețelele de apă și canalizare.
Cel mai valoros proiect care se va realiza în anii următori în Ion Corvin este cel de construire a sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate. Prin PNDL, Guvernul a aprobat alocarea sumei de
8.634.315 lei pentru proiectul de Realizare a infrastructurii de canalizare și stație de epurare în comuna Ion Corvin, județul Constanța.
O sumă apropiată, mai exact 8.495.118,91 lei, va fi investită, prin același program, în reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere, urmând să fie asfaltați 5 kilometri de drum în trei sate ale comunei: Ion Corvin, Viile și Crângu. Dar planurile Marcelei Rădulescu nu se opresc aici, pentru că mai are pregătit un proiect similar, de asfaltare a drumurilor din Rariștea și Brebeni.
Educația este prioritatea edilului Marcela Rădulescu, care a depus eforturi considerabile pentru reabilitarea școlilor din Ion Corvin. Alocarea sumeia de 2.374.675,64 lei a fost deja aprobată de MDRAPFE, pentru proiectul “Construire Școala Gimnazială nr.1 Ion Corvin și grădiniță cu program normal în localitatea Ion Corvin, județul Constanța”.
De asemenea, tot cu fonduri aprobate prin PNDL, se va realiza și Proiectul “Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr.2 Viile”, suma aprobată fiind 1.703.481,43 lei.
Nu în ultimul rând, edilul a reușit să convingă autoritățile guvernamentale să aprobe alocarea sumei de 458.343,90 lei, pentru proiectul de “Extindere și reabilitare a unității sanitare în localitatea Ion Corvin”.

Comenteaza acest articol

css.php