Proiecte importante pentru modernizarea comunei Ciocârlia

Proiecte importante pentru modernizarea comunei Ciocârlia

Administrația comunei Ciocârlia are mari așteptări de la anul 2018, după un 2017 destul de sărac în investiții, dar în care s-au făcut numeroși și importanți pași pentru demararea unor proiecte de amploare. Potrivit primarului Traian Dragomir, prioritatea acestui an o reprezintă finalizarea lucrărilor de asfaltare în toate satele ce aparțin de comuna Ciocârlia, finanțarea urmând să fie asigurată din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

“Anul trecut, am reușit să semnăm, cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, proiectul “Modernizare strazi in comuna Ciocarlia, judetul Constanta”, cu o valoare de 7.910.848,00 lei, un proiect extrem de amplu, care include lucrări de reabilitare a drumurilor comunale, prin asfaltare, construire de trotuare și canale de preluare a apelor pluviale. Acest proiect trebuie demarat în acest an, după ce vom lansa și procedura de selecție a constructorului”,explică edilul .
Drumurile din satul Ciocârlia de Jos sunt asfaltate în prezent în proporție de 90%, iar în Ciocârlia de Sus au rămas de asfaltat 7-8 km de șosea. În planurile administrației locale a fost inclus și drumul spre IAS CILACER, din care au rămas de asfaltat 4 kilometri, iar spre IAS STELACER alți 7 kilometri.
Un alt proiect aprobat de către MDRAPFE este introducerea rețelei de canalizare și construcția unei stații de epurare a apelor uzate. Valoarea proiectului este de 7.389.233,00 lei, investiția fiind obligație impusă de reglementările europene.

Comenteaza acest articol

css.php