Proiectele mari de investiții din comuna Ciocârlia, în așteptarea demarării achiziției publice

Proiectele mari de investiții din comuna Ciocârlia, în așteptarea demarării achiziției publice

Proiectele tehnice ale celor două mari programe de investiții pe care administrația locală din comuna Ciocrâlia le va derula în acest an sunt aproape finalizate, urmând să se demareze apoi următorul pas, cel al licitației pentru selecția constructorilor. Din păcate, administrația locală nu poate urgenta pașii achiziției publice și nu se poate estima o dată de începere a lucrărilor.

“Anul trecut, am reușit să semnăm, cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, proiectul “Modernizare strazi in comuna Ciocarlia, judetul Constanta”, cu o valoare de 7.910.848,00 lei, un proiect extrem de amplu, care include lucrări de reabilitare a drumurilor comunale, prin asfaltare, construire de trotuare și canale de preluare a apelor pluviale. Acest proiect trebuie demarat în acest an, după ce vom lansa și procedura de selecție a constructorului”, explică edilul.
Drumurile din satul Ciocârlia de Jos sunt asfaltate în prezent în proporție de 90%, iar în Ciocârlia de Sus au rămas de asfaltat 7-8 km de șosea. În planurile administrației locale a fost inclus și drumul spre IAS CILACER, din care au rămas de asfaltat 4 kilometri, iar spre IAS STELACER alți 7 kilometri.
Un alt proiect aprobat de către MDRAPFE este introducerea rețelei de canalizare și construcția unei stații de epurare a apelor uzate. Valoarea proiectului este de 7.389.233,00 lei, investiția fiind obligație impusă de reglementările eu

Comenteaza acest articol

css.php