Proiectul TomisReborn v1.1 se lansează mâine

Proiectul TomisReborn v1.1 se lansează mâine

Proiectul TomisReborn v 1.1, realizat de Asociația Terra Semper Fidelis în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) se lansează mâine seară, iar curioșii vor avea posibilitatea să asiste la eveniment gratuit. Proiectul își propune reconstrucția tridimensională a trei bazilici și a trei cripte paleocreștine din Tomis (care nu mai pot fi vizitate în ziua de astăzi din cauza lucrărilor edilitare din perioada modernă) precum și a cetății Tropaeum Traiani, spre a fi accesibile turiștilor, elevilor și localnicilor într-un mediu virtual. Practic vizitatorii se vor putea ,,plimba’’ interactiv prin aceste obiective.

Recunoscand rolul central pe care il ocupa cultura in randul membrilor societatii precum si importanta utilizarii tehnologiilor avansate in difuzarea acesteia, comunitatea Europeana inscrie aceste directii printre prioritatile sale.

Proiectul Muzeu Arheologic Virtual TomisReborn/Tropaeum Traiani vizeaza stimularea promovarii turismului dobrogean la nivel local, judetean, national si international, prin sensibilizarea publicului asupra patrimoniului local existent. Beneficiind de avantajele tehnologiilor realitatii virtuale, de interactiunea in timp real, de vizualizare 3D si de explorarea libera a mediului antic, proiectul prezinta un puternic potential didactic, transformand muzeul intr-o sala de clasa, intr-o scena deschisa workshopurilor, evenimentelor tematice, etc.

Astfel Proiectul Muzeu Arheologic Virtual TomisReborn/Tropaeum Traiani se concretizeaza intr-un program cultural si educativ pentru copiii si tineretul din Constanta. De asemenea el isi propune si atragerea turistilor dornici sa cunoasca istoria Dobrogei.

Lansarea proiectul TomisReborn va avea loc marti, 20 decembrie 2016, ora 19:00, la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța situat Piața Ovidiu la nr. 12, Constanța, intrarea fiind gratuita .

Comenteaza acest articol

css.php