OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Promisiuni de măriri salariale cu 15% pentru sindicaliștii din sistemul penitenciar

Sindicatele reprezentative din sistemul penitenciar s-au intalnit azi, 10 august 2017, cu prim-ministrul Mihai Tudose pentru a discuta solutii pentru problemele din penitenciare. La intalnire a participat si ministrul justitiei, Tudorel Toader.

Prim-ministrul Mihai Tudose a fost informat cu privire la problemele din penitenciare, in principal discutandu-se solutii pentru eliminarea discriminarii salariale a angajatilor din penitenciare, suplimentarea numarului de functii pentru sistemul administratiei penitenciare si modificarea statutului agentilor si ofiterilor de penitenciare.

In concret, prim-ministrul Mihai Tudose a promis ca majorarea de pana la 15% va fi acordata si personalului din penitenciare, am obtinut acordul in a modifica in profunzime statutul agentilor si ofiterilor din penitenciare inclusiv in ceea ce priveste adoptarea denumirii de politisti de penitenciare.

Prim-ministrul Mihai Tudose a dispus ca Ministerul Justitiei sa pregateasca o propunere referitoare la suplimentarea numarului de functii pentru sistemul administratiei penitenciare si a unui memorandum prin care sa fie continuata ocuparea prin concurs a functiilor vacante.

Sindicalistii au cerut de asemenea prim-ministrului Mihai Tudose ca bugetul penitenciarelor sa nu fie redus, asa cum se preconizeaza si sa se asigure resurse pentru modernizarea acestuia si imbunatatirea conditiilor de lucru. Urmeaza ca dupa o discutie cu ministrul finantelor sa fie luata o decizie inj acest sens.

Guvernul ia in calcul construirea a doua noi penitenciare la Berceni si Caracal, sindicatele au insistat pe solutia modernizarii penitenciarelor existente si a construirii de noi pavilioane care sa asigure conditii mai bune de lucru si de detentie.

In concluzie, incepand de maine, va continua colaborarea cu reprezentantii Guvernului si MInisterului Justitiei pentru punerea in practica a celor agreate cu prim-ministrul Mihai Tudose, precum si pentru rezolvarea celorlalte probleme de fond care raman a fi discutate si rezolvate la nivel de Minister al Justitiei.

In functie de progresul obtinut in urmatoarele zile sindicatele vor decide in ceea ce priveste calendarul actiunilor de protest din penitenciare. Intre timp, continua refuzul de munca suplimentara, si pregatim celelalte actiuni de protest anuntate (pichetari de penitenciare, actiuni de protest la sediul ANP si Ministerului Justitiei).

Comenteaza acest articol

css.php