Protest al membrilor constănțeni din Sindicatul Național Sport și Tineret

Protest al membrilor constănțeni din Sindicatul Național Sport și Tineret

Angajații Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, membrii ai Sindicatului Național Sport și Tineret, au ales azi 20 martie 2017, alături de colegii din țară, constituiți în grupuri sindicale, să tragă un semnal de alarmă împotriva discriminărilor salariale la care sunt supuși de ani de zile angajații ce reprezintă Ministerului și Sportului în teritoriu, se arată într-un comunicat de presă.

În contextual actual, în care cadrul juridic nu permite organizarea grevei generale, protestul îmbracă o formă unitară la nivel național. Procesul desfășurându-se sub forma mediatizării prin realizarea de fotografii de grup în timpul protestului, într-o manieră inedită, grupul situându-se cu spatele la fotograf și cu fața spre instituția unde activează, evidențiind astfel poziția conducerii Ministerului Tineretului și Sportului, care a întors spatele unităților din teritoriu și nu caută soluții pentru cererile lor.

Protestul s-a desfășurat sub forma unei greve japoneze la nivel național, în cadrul unităților teritoriale ale Ministerului Tineretului și Sportului – Cluburi Sportive Municipale, Direcții Județene pentru Sport și Tineret, Complexuri Sportive Naționale și Case de Cultură ale Sindicatelor.

Revendicări la nivel național:

• Politica neunitară de creșteri salariale și neaplicarea corectă a dispozițiilor Deciziei CCR nr 749/2016 și a prevederilor HG 1/2017( în practica stabilirii salariale, dispozitiile HG 1/2017 au intrat în conflict și s-au suprapus cu alte prevederi legale, determinând inechități salariale în raport cu nivelul studiilor, activități profesionale și a vechimii în muncă).
• Soluționarea cererilor de recalculare a drepturilor salariale și reîncadrarea personalului pe funcții corespunzătoare activității prestate.
• Necesitatea inițierii și aprobării unui regulament de sporuri pentru personalul angajat în cadrul instituțiilor ce reprezinta MTS în teritoriu și transparentizarea acordării premierilor.

One Comment

  1. Pingback: Protestul Sindicatului Naţional Sport şi Tineret în presă – SINDICATUL NAŢIONAL SPORT ŞI TINERET

Comenteaza acest articol

css.php