Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Ingrediente
600 g pulpe superioare şi ciocănele de pui
2 linguri ulei
250 g ciuperci, tăiate în sferturi
1 ceapă mare, tocată fin
2 căţei de usturoi, tocaţi
200 g morcovi feliaţi
sare
piper
120 ml vin alb sec
2 linguri făină
500 ml lapte
100 g smântână
1 ceapă verde

Preparare
Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust. Încingi o tigaie, la foc mediu, adaugi o lingură de ulei şi prăjeşti bucăţile de pui pe toate părţile, până se rumenesc. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi preîncălzeşti cuptorul.

Încingi 1 lingură de ulei şi căleşti morcovii până se înmoaie. Pui ciupercile, ceapa, usturoiul, sare şi piper, după gust, şi sotezi legumele câteva minute. Torni vinul şi fierbi la foc mic până se evaporă alcoolul. Torni laptele amestecat cu făina şi cu smântâna şi laşi compoziţia să dea în clocot.

Fierbi la foc mic, amestecând, până când se îngroaşă sosul. Condimentezi cu sare şi piper, dacă e cazul, şi pui legumele şi carnea într-o tavă, pe care o dai la cuptor până se rumenesc. Le serveşti presărate cu ceapă verde tocată.

Foto: Profimedia

clickpoftabuna.ro

Comenteaza acest articol

css.php