Puștiul minune s-a făcut mare! Cristian Pletea, învingător la Minsk

Puștiul minune s-a făcut mare! Cristian Pletea, învingător la Minsk

După ce a devenit, în premieră, campion național de seniori, puștiul minune al tenisului de masă constănțean, Cristian Pletea, a câștigat primul său turneu internațional de tineret. La Minsk.

Favorit 4 la turneul din Belarus, talentatul sportiv a reușit să răstoarne pronosticurile care îi ofereau cel mult un loc în ultimii patru, și a cucerit trofeul pus în joc la categoria sa de vârstă, după o finală electrizantă.

Până în ultimul act, constănțeanul a avut parte și de întâlniri cu vechi rivali, dar și cu noi rivali, trecând de rusul Vladimir Sidorenko (cu 3-0), polonezul Marek Badowski (3-1), japonezul Yuta Tahaka (3-1) și francezul Irvin Bertrand (3-1), dar în ultimul act, adversarul îi era net superior, cel puțin pe hârtie: Yuto Kizukuri, din Japonia.

Prim favorit în Belarus, niponul a intrat tare în meci, și-a adjudecat primul set și a părut să controleze partida, numai că Pletea a revenit senzațional și a închis disputa cu 12-10, 11-6, 11-7, succesul fiind unul imposibil de contestat.

„Am fost puțin supărat când am intrat la masă, din cauza eșecului pe care l-am suferit cu 40 de minute înainte la seniori, dar am știut că este crucial să mă debarasez de emoții și să fac față momentului. Astăzi am jucat la 200% din potențial. Este primul meu succes la un turneu Under 21 și sunt foarte fericit”, a declarat Pletea pentru ittf.com, el reușind să se prezinte onorabil și în turneul seniorilor, unde a fost eliminat în optimi.

Cristi a trecut de grupa preliminară cu trei victorii din trei posibile, dar și de două runde eliminatorii, înainte de a ceda cu polonezul Daniel Gorak, în minim de seturi.

foto: facebook

Comenteaza acest articol

css.php