Reîncepe circul: Frăţilă a cumpărat acţiunile SCUT scoase la mezat

Reîncepe circul: Frăţilă a cumpărat acţiunile SCUT scoase la mezat

După scandalul-monstru iscat luna trecută, pe tema achiziţiei unui pachet important de acţiuni la SCUT de către un S.R.L. controlat de fiica sa, fostul arbitru Constantin Frăţilă a renunţat la tertipuri şi s-a aruncat direct în lupta cu S.I.F. 3 Transilvania: a cumpărat acţiunile puse în vânzare de acţionarul COMCM.

Se anunţă o toamnă lungă, fierbinte şi cu multe procese la compania constănţeană SCUT S.A. Acţionarul majoritar al SCUT, Compania de Construcţii şi Montaj Constanţa, a declarat război pe faţă S.I.F. 3 Transilvania şi şi-a vândut o parte importantă din părţile sociale chiar către „persona non-grata“ de la S.I.F. 3 Transilvania, omul de afaceri constănţean Constantin Frăţilă. Potrivit rapoartelor de pe piaţa de capital, acesta a achiziţionat, la scurt timp după punerea în vânzare, 57.100 de acţiuni SCUT, pentru care a plătit 0,14 lei pe acţiune. Reamintim că S.I.F. 3 Transilvania a solicitat Tribunalului Bucureşti o hotărâre prin care să se constate nulitatea absolută a tranzacţiilor bursiere prin intermediul cărora COMCM a vândut către Alexa Business & Investments S.R.L. un pachet de 18,26% din acţiunile SCUT Constanţa, reducându-şi participaţia de la 64% la 45% din capitalul social. Procesul S.I.F. 3 este intentat în contradictoriu cu COMCM S.A. Constanţa, Alexa Business & Investments S.R.L. Constanţa, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Depozitarul Central. De asemenea, S.I.F. Transilvania a făcut un demers pentru obţinerea suspendării dreptului de vot aferent acţiunilor ce au făcut obiectul tranzacţiilor contestate, până la soluţionarea pe fond a procesului. S.I.F. 3 s-a adresat instanţei în contextul în care, de câteva luni, Constantin Frăţilă, unul dintre cei mai mari acţionari ai S.I.F. 3, este în conflict cu preşedintele executiv al S.I.F. Transilvania, Mihai Fercală. Alexa Business este firma fiicei lui Constantin Frăţilă, Alexandra Maria Frăţilă, care deţine 98,6% din portofoliul S.R.L-ului. Firma Alexandrei are sediul într-un imobil de pe Bulevardul Mamaia, la etajul IV. Restul, de puţin peste 1% din acţiunile Alexa Business, revin unui fost membru în Consiliul de Administraţie al SCUT, Drăgoi Răzvan, care deţine, de asemenea, şi acţiuni minoritare la această companie.
Scandalul dintre Fercală şi Frăţilă a reînceput după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al C.A. de la COMCM deoarece, conform noului regulament de funcţionare al S.I.F. Transilvania, nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul S.I.F. Ulterior, acţionarii S.I.F. au decis revocarea lui Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere. COMCM este controlată de S.I.F. Transilvania, cu o participaţie de 56,7%, iar Frăţilă deţine împreună cu familia 31,6% din capitalul social.

Darius MARTINESCU

 

Comenteaza acest articol

css.php