3 alimente utile în lupta cu reducerea colesterolului

3 alimente utile în lupta cu reducerea colesterolului

Soia

Soia și produsele din soia (tofu, laptele de soia) pot reduce nivelul colesterolului. Pentru că nu conține colesterol, deține isoflavone și proteine cu acțiune hipocolesterolemiantă, soia poate scădea colesterolul din organismul celui care o consumă. Cantitatea zilnică necesară pentru a avea aceste efecte este de 25 de grame.

Berea

O sursă de fibre solubile, berea consumată moderat (330 ml/zi/femei și 660 ml/zi/bărbați), poate crește nivelul colesterolului bun. Potrivit dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, „nivelul colesterolului bun poate crește în sânge în timpul consumului de bere.

Mai exact, studii științifice au arătat că un pahar de bere pe zi poate creşte nivelul de colesterol HDL, așa-numitul colesterol bun, având în același timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rău.”

Uleiul de măsline

Sursă bogată de antioxidanți (conține cel puțin 3 tipuri de antioxidanți: luteină, polifenoli, beta-caroten), uleiul de măsline este aliatul ideal în lupta organismului cu colesterolul mărit. Polifenolii (flavonoidele) sunt agenți antioxidanți care previn oxidarea lipoproteinelor, împiedicând astfel formarea depozitelor de colesterol în vasele sangvine.

SFATUL SPECIALIȘTILOR

Cum să menții inima sănătoasă

Potrivit specialiștilor, 2 linguri de ulei de măsline pe zi reprezintă cantitatea ideală pentru a avea o inimă sănătoasă.

clicksanatate.ro

Comenteaza acest articol

css.php