Remedii cu oţet pentru durerile în gât

Remedii cu oţet pentru durerile în gât

Primul simptom al răcelii este usturimea în gât și poate fi combătută cu oțet. Este nevoie doar să faci gargară cu un amestec dintr-un pahar cu apă călduță și o lingură de oțet. Un alt preparat util, mai ales dacă te necăjește și tusea, este cel alcătuit din oțet de mere și miere, în cantități egale.

Previne indigestia
Băut cu 30 de minute înaintea meselor copioase, oțetul de mere ușurează digestia și previne indigestia. Amestecă o linguriță de oțet și alta de miere într-un pahar cu apă călduță. Ideal ar fi să mănânci cumpătat, dar dacă mergi la o masa festivă sau te afli cu cei dragi la masa de Sărbători, amintește-ți ca înainte să iei acest preparat protector.

Îndesește părul
Contra căderii părului și pentru a obține un plus de strălucire, clătește părul cu oțet, după spălare. Șamponează părul ca de obicei, iar la final limpezește-l cu un amestec făcut din o lingură de oțet pusă la o jumătate de litru de apă. Mirosul tare al oțetului dispare după o vreme, dar, dacă îți displace, nu renunța la tratament, ci folosește după clătirea cu oțet 2-3 căni de ceai de mușețel.

Tot oțetul te poate ajuta să combați și mătreața. Amestecă oțet și apă în cantități egale și limpezește părul cu ele sau pune-le într-un recipient și pulverizează-le pe scalp, la rădăcinile firelor de păr. Înfășoară-ți capul într-un prosop pentru 15 minute sau cel mult o oră. După aceea, spală părul așa cum faci în mod normal.

Atenție!

Repetă procedura de 2 ori pe săptămână, pentru a avea rezultatele dorite.

Alungă durerile musculare
După o excursie la munte, prin zăpadă, adesea se întâmplă să faci febră musculară. Nu doar aspirin ate poate ajuta în acest caz, ci și oțetul de mere. Pune comprese cu apă și oțet pe locurile dureroase

Extrasfat

Compresele cu oțet alină și durerile articulare, mulțumită acidului malic din compoziția oțetului, care dizolvă cristalele de acid uric apărute în jurul articulațiilor, cum se întâmplă într-o afecțiune ca artrita.

clicksanatate.ro

Comenteaza acest articol

css.php