3 leacuri care alungă durerile de picioare

3 leacuri care alungă durerile de picioare

Ceai de viţă de vie
Viţa de vie roşie fortifică vasele sangvine, sulfina „repară” fragilitatea capilară, urzica albă, hamamelisul, castanul sălbatic au efect vasoconstrictor (diminuează permeabilitatea vaselor sangvine). Acestea sunt „vedetele” fitoterapiei, când tratăm problemele circulaţiei periferice. Infuzia o prepari din două părți frunze uscate și mărunțite de viţă de vie și o parte hamamelis. Pui o lingură din acest amestec în 250 ml apă fierbinte și lași la infuzat 10 minute. Bei 2-3 ceşti zilnic.

Masaj cu ulei de mentă
Esenţa de mentă are efectul unei pungi de gheaţă pe piele, esenţa de chiparos este descongestionant venos, esenţa de fistic şi cea de pin reglează circulaţia. Toate aceste plante pătrund în epidermă şi accelerează returul venos (circulaţia sângelui de jos în sus), producând senzaţia instantanee de uşurare şi răcoare. Pentru masaj ai nevoie de două picături de esenţă de mentă şi chiparos, diluate în puţin ulei neutru pentru masaj. Aplici pe zonele dureroase, de 2-3 ori pe zi, până când simptomele se reduc. Masează de la călcâi spre coapse, ciupeşte uşor pielea, prinzând-o între arătător şi degetul mare și masează intens călcâiul.

Extrapont

Ajută și băile pentru picioare: 4 picături de ulei esenţial de mentă diluate în cadă (apa – la temperatura camerei) stimulează instantaneu circulaţia.

Infuzie de coada-calului
Și ceaiul de coada-calului este indicat pentru a scăpa de picioarele umflate și dureroase. Ceaiul se prepară astfel: o linguriță cu vârf de coada calului se lasă un minut într-o cană cu apă clocotită, după care se strecoară. Rația zilnică optimă sunt două cești de ceai.

clicksanatate.ro

Comenteaza acest articol

css.php