Cafeaua ne ajuta sa scapam de depresie

Cafeaua ne ajuta sa scapam de depresie

Cafeaua are rol de protecţie contra depresiei. Acesta se datorează cafeinei, substanţă care se găseşte în cafea, potrivit unui studiu recent,  care a fost efectuat la Universitatea din Qingdao, China.
Cercetarea a trecut în revistă cele mai serioase studii realizate pe această temă între anii 1980 și 2015, cu date privitoare la legătura dintre cafea și depresie sau între cafeină și depresie, relatează Agerpres citat de Clicksanatate.ro

Consumul de cafea și cafeină se asociază semnificativ cu o reducere a riscului depresiv, au constatat autorii studiului, după cum indică medicul Alain Cohen în publicația „Journal international de médecine“. Astfel, consumul regulat de cafea sau cofeină (față de lipsa consumului) scade acest risc cu circa 25% (în medie). Se pune constant întrebarea care este cantitatea potrivită de cafea sau de cafeină. Aceasta este greu de stabilit, deoarece variază în funcție de fiecare persoană.

Cercetătorii menționează un efect variabil pornind de la o cafea și mergând până la șase cafele pe zi. Cifra rezonabilă ar fi la mijloc: între 2 și 4 cești pe zi, ceea ce corespunde la circa 300 de mg de cafeină în funcție de tipul de cafea și modul de pregătire. Cafeina se găsește îndeosebi în ceai, ciocolată, în băuturile carbogazoase și energizante.

Cafeaua, ideală pentru cei care suferă de crampe

Știai că 100 de ml de cafea ne furnizează 10% din doza zilnică necesară de potasiu. Conţine şi calciu, magneziu, fosfor, fier, ceea ce înseamnă că are multe beneficii pentru sănătate.

De fapt, potasiul este acela care elimină oboseala și împiedică formarea crampelor musculare prin contracția musculară și transmiterea fluxurilor nervoase. Mai mult, cafeaua contribuie la buna funcționare a rinichilor și ne furnizează energia necesară pentru a începe ziua.

De asemenea, cafeaua este utilă persoanelor care suferă de hipotensiune, cât şi pentru că tratează durerile de cap cauzate de oboseală. Această băutură este ideală şi pentru că ajută la creşterea nivelului de energie, fiind de ajutor în perioadele stresante.

clicksanatate.ro

Comenteaza acest articol

css.php